suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Viitasaaren kaupunki

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon psykologian palvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Alue

Pihtipudas, Viitasaari
Palvelun kieli: suomi

Koulupsykologit toimivat yhteistyössä oppilaiden, perheen ja koulun kanssa tavoitteena lasten ja nuorten henkisen hyvinvoinnin ja koulunkäynnin edistäminen. Koulupsykologit tarjoavat tukea ja ohjausta mm. koulunkäyntiin ja oppimiseen sekä mielenterveyteen ja psyykkiseen hyvinvointiin liittyvissä ongelmissa. Tarvittaessa yhteistyötä tehdään myös muiden tutkimus - ja hoitotahojen kanssa.

Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan alueella koulupsykologien toimialueeseen kuuluvat esi- ja alakoulut, yläkoulut, lukiot sekä 2. asteen koulutus.

Koulupsykologiin voit ottaa yhteyttä silloin, kun

  • olet huolissasi koulunkäyntiin tai oppimiseen liittyvistä vaikeuksista
  • mielenterveyteen ja psyykkiseen hyvinvointiin liittyvät asiat mietityttävät
  • koulussa tai kotona tapahtuu äkillisiä kriisejä
  • lapsella tai nuorella on vaikeuksia ihmissuhteissa

Yhteyttä voivat ottaa nuori itse, vanhemmat tai koulu. Yhteistyö on vapaaehtoista ja luottamuksellista.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon psykologi tukee koulunkäyntiä, oppimista ja opiskelijan psyykkistä hyvinvointia ja auttaa oppimisvaikeuksissa. Hän selvittää mielenterveyteen liittyviä ongelmia ja tarvittaessa arvioi koululaisen tai opiskelijan hoidon tai tuen tarvetta.

Psykologin palveluja on tarjolla jokaisessa koulussa ja oppilaitoksessa. Opiskelijalle on järjestettävä mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti opiskeluhuollon psykologin kanssa viimeistään seitsemäntenä oppilaitoksen työpäivänä sen jälkeen, kun opiskelija tai huoltaja on tapaamista pyytänyt. Kiireellisissä tilanteissa mahdollisuus on järjestettävä jo samana tai seuraavana työpäivänä.

Koulupsykologi ja opiskeluhuollon psykologi osallistuu koko oppilaitosyhteisön hyvinvoinnin kehittämiseen. Hän ohjaa opiskelijan tarvittaessa myös muiden opiskeluhuollon palveluiden piiriin.


Palvelun toteuttaa: 
Viitasaaren kaupunki