suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon palvelut

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Kouluterveydenhuolto jatkaa neuvolassa alkanutta lapsen terveydentilan pitkäaikaisseurantaa. Kouluterveydenhuollon tehtävänä on huolehtia suunnitelmallisesti oppilaiden kokonaisvaltaisesta terveydenhoidosta, jossa painottuvat terveyden edistäminen, terveysneuvonta, terveysongelmien ennaltaehkäisy ja yhteistyö koko kouluyhteisössä ja huoltajien kanssa.

Opiskeluterveydenhuollon tarkoituksena on parantaa opiskelijoiden hyvinvointia, ja edistää opiskelijoiden terveyttä ja opiskelukykyä lisäämällä tietoja ja taitoja terveyden ylläpitämiseksi ja edistämiseksi. Opiskeluterveydenhuolto tarjoaa tukea myös opiskeluyhteisöille.

Lait ja asetukset määrittävät koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa tehtävää työtä.

Toimi näin

Sisäilmaterveydenhoitaja - Sisäilmaterveydenhoitaja - sähköposti: katriina.baptista@vantaa.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu Vantaalla koulua käyville ja opiskeleville oppilaille ja opiskelijoille.

Tausta ja lainsäädäntö

Kouluterveydenhuollon tarkoituksena on seurata oppilaan kasvua ja kehitystä ja edistää hänen terveyttään ja hyvinvointiaan. Kouluterveydenhuollon vastuulla ovat myös kouluympäristön terveellisyys ja turvallisuus sekä vanhempien ja huoltajien tukeminen kasvatustyössä. Terveystarkastuksia järjestetään jokaisella vuosiluokalla.

Kouluterveydenhuolto osallistuu oppilaan erityisen tuen tarpeen tunnistamiseen. Jos oppilaalla on pitkäaikaissairauksia tai hän tarvitsee jatkotutkimuksia ja -hoitoa, kouluterveydenhuolto ohjaa asiassa eteenpäin. Jos oppilaalle ja mahdolliselle saattajalle aiheutuu kouluterveydenhuoltoon liittyvästä matkasta kuluja, ne korvataan hänelle.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 7.8.2022