suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon palvelut

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Tuusniemen kunta
Alue: Tuusniemi
Palvelun kielet: suomi, englanti

Tuusniemellä perusopetuksen oppilaille sekä toisen asteen opiskelijoille tarjotaan terveydenhuollon palveluja tarkoituksena seurata oppilaan/opiskelijan kasvua, kehitystä ja edistää terveyttä ja hyvinvointia. Kaikille toisen asteen opiskelijoille tarjotaan opiskeluterveydenhuollon palveluita, vaikka henkilö ei olisi kotoisin Tuusniemen kunnasta, kunhan koulupaikka sijaitsee kunnan alueella. Kaikille opiskelijoille tarjotaan terveystarkastuksia ja -palveluita tarpeen mukaan.


Kenelle ja millä ehdoin

Oppilaitoksen täytyy sijaita kunnan alueella.


Tausta ja lainsäädäntö

Kouluterveydenhuollon tarkoituksena on seurata oppilaan kasvua ja kehitystä ja edistää hänen terveyttään ja hyvinvointiaan. Kouluterveydenhuollon vastuulla ovat myös kouluympäristön terveellisyys ja turvallisuus sekä vanhempien ja huoltajien tukeminen kasvatustyössä.

Kouluterveydenhuolto voi osallistua oppilaan erityisen tuen tarpeen tunnistamiseen. Jos oppilaalla on pitkäaikaissairauksia tai hän tarvitsee jatkotutkimuksia ja -hoitoa, kouluterveydenhuolto ohjaa asiassa eteenpäin. Jos oppilaalle ja mahdolliselle saattajalle aiheutuu kouluterveydenhuoltoon liittyvästä matkasta kuluja, ne korvataan hänelle.


Palvelun toteuttaa: Kuopion kaupunki (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)