suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Kotoutumislain mukainen alkukartoitus

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Alkukartoitus edistää hiljattain Suomeen muuttaneen henkilön kotoutumista ja osallisuutta suomalaisessa yhteiskunnassa. Alkukartoituksessa annamme asiakkaalle tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta, suomen tai ruotsin kielen opiskelusta, työllistymisestä, kouluttautumisesta, asiakkaalle sopivista palveluista ja esimerkiksi harrastuksista Vantaalla.

Kenelle ja millä ehdoin

Alkukartoitus on tarkoitettu niille vantaalaisille kotoutujille, jotka ovat perhevapaalla, opiskelijoita, eläkkeellä, työssä tai saavat toimeentulotukea Kelasta eivätkä ole työ- ja elinkeinotoimiston asiakkaita.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Maahanmuuttajille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa kotoutumiseen, terveys- ja sosiaalipalveluihin, asumiseen, opiskeluun ja työhön liittyvissä kysymyksissä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat maahanmuuttajia kaikkien palveluita tuottavien tahojen pariin.

Maahanmuuttajat voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 8.12.2021