suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Kotoutujan alkukartoitus

  • Palvelu
  • 21 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tampereen kaupunki vastaa palvelun tarjoamisesta työttömänä työnhakijoina oleville sekä työllistettyinä ja työllistymistä edistävissä palveluissa oleville maahanmuuttajille tai vieraskielisille henkilöille, joiden kotikunta on Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat tai Ylöjärvi.

Tämä perustuu työllisyyden edistämisen kuntakokeiluun. (Laki 1269/2020).

Kotoutujien palvelusta Pirkanmaalla vastaa Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut, Maahanmuuttajien kansainvälinen osaamiskeskus. Jotta voimme tarjota sinulle kotoutumispalveluita, ilmoittaudu ensin työnhakijaksi.

Voit ilmoittautua työnhakijaksi lähimmässä TE-toimistossa. Ota mukaan henkilöllisyystodistus sekä oleskelulupa tai todistus Euroopan unionin kansalaisen oleskeluoikeuden rekisteröinnistä. Euroopan unionin kansalaisten on mahdollista ilmoittautua myös verkon kautta Oma asiointi -palvelussa.

Kun olet ilmoittautunut työnhakijaksi TE-toimistoon, otamme sinuun yhteyttä soittamalla, kirjeitse tai sähköpostilla ja järjestämme alkukartoituksen.

Alkukartoitus on haastattelu, jossa selvitetään opiskelu- ja työhistoriasi, kielitaitosi sekä muut kotoutumiseesi ja työllistymiseesi vaikuttavat asiat. Siihen voidaan tarvittaessa lisätä tarkentavia toimenpiteitä, kuten esimerkiksi kielitaidon tai luku- ja kirjoitustaidon testaaminen. Alkukartoituksen tavoitteena on arvioida, millä palveluilla parhaiten edistetään sinun kotoutumistasi ja työllistymistäsi ja laaditaan yhdessä kotoutumissuunnitelma, johon kirjataan sovitut palvelut ja toimenpiteet. Kotoutumissuunnitelma voidaan laatia, jos siihen on tarvetta ja ensimmäisestä oleskeluluvastasi Suomessa on alle kolme vuotta.

Toimi näin

  1. Ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimistoon.
  2. Kun olet ilmoittautunut työnhakijaksi, otamme sinuun yhteyttä Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluista joko soittamalla, sähköpostilla tai kirjeellä ja ilmoitamme ajanvarauksesta.
  3. Teemme alkukartoituksen yhdessä Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen toimipisteessä tai etäyhteydellä. Työllisyys- ja kasvupalvelut hankkii tarvittaessa tulkkauksen ajanvaraukselle.

Kenelle ja millä ehdoin

Alkukartoituksen laatiminen edellyttää, että olet ilmoittautunut työnhakijaksi TE-toimistoon. Ilmoittautumisen jälkeen sinuun otetaan yhteyttä ja selvitetään, onko sinulla mahdollisuus kotoutumispalveluihin.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Virrat, Ylöjärvi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 11.3.2021