suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ylöjärven kaupunki

Kotisairaanhoito

  • Palvelu
  • Ylöjärvi
  • Julkinen palvelu

Kotitiimi auttaa asiakasta palaamaan sairaalasta kotiin. Työntekijät varmistavat asiakkaan sujuvan kotiutuksen. Kotikäyntejä tehdään asiakkaan sairaanhoidollisen ja toimintakyvyn tarpeen mukaan. Hoito- ja tukipalvelut arvioidaan yhdessä asiakkaan, hänen omaistensa ja kotiuttavan tahon kanssa.

Kotitiimin palveluihin sisältyvät:

- voinnin/toipumisen seuranta

- ohjaus ja opetus

- erilaiset sairaanhoidolliset toimenpiteet kuten haavahoidot, verinäytteiden otot, ompeleiden poistot, dreenien huuhtelut

Kotitiimin hoitojakson pituus on 1-14 päivää. Kotitiimin toiminta mahdollistaa myös kotona tapahtuvan saattohoidon yhdessä akuuttiosaston kanssa.

Mahdollisesta jatkohoidosta vastaavat kotihoidon työntekijät tai yksityiset palveluntuottajat.

Kotiutuskoordinaattorin tehtäviin kuuluu olla yhteyshenkilönä eri sairaaloihin sekä niiden välillä ja auttaa sairaalasta palaavan henkilön kotiuttamiseen liittyvissä asioissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Kotisairaanhoito on tarkoitettu henkilöille, jotka sairauden tai toimintakyvyn alentumisen vuoksi eivät voi käyttää muita avoterveydenhuollon ja sairaanhoidon palveluja. Kotisairaanhoito on suunnitelmaan perustuvaa, moniammatillista palvelua. Kotisairaanhoitaja voi esimerkiksi huolehtia lääkehoidosta, kivun- tai haavanhoidosta tai tukea kotona tapahtuvaa saattohoitoa.

Kotisairaanhoidossa käytettävät hoitosuunnitelman mukaiset pitkäaikaisen sairauden hoitoon tarvittavat hoitotarvikkeet sisältyvät hoitoon.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaYlöjärven kaupunki
Palvelusta vastaaYlöjärven kaupunki
Alue Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ylöjärven kaupunki
Päivitetty: 3.12.2020