suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vaasan kaupunki

Kotisairaanhoito

  • Palvelu
  • Vaasa
  • Julkinen palvelu

Kotisairaanhoito on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät pysty fyysisen, psyykkisen tai sosiaalisen toimintakyvyn rajoittuneisuutensa vuoksi käyttämään itsenäisesti tai saattajan avustamana terveyskeskuksen palveluita.

Kotisairaanhoito tarjoaa terveyden- ja sairaudenhoitoa (esim. injektiot, haavanhoito, verinäytteet) potilaalle, jonka toimintakyky on alentunut siten, että hän ei pääse liikkumaan kodin ulkopuolella ja tarvitsee tilapäisesti tai pysyvästi kotihoidon tai omaisen apua päivittäisissä toiminnoissa, eikä pysty käyttämään muita avoterveydenhuollon palveluita.

Kotisairaanhoitoon ei tarvita lääkärin lähetettä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Sotaveteraaneille kotisairaanhoito on maksutonta.

Tausta ja lainsäädäntö

Kotisairaanhoito on tarkoitettu henkilöille, jotka sairauden tai toimintakyvyn alentumisen vuoksi eivät voi käyttää muita avoterveydenhuollon ja sairaanhoidon palveluja. Kotisairaanhoito on suunnitelmaan perustuvaa, moniammatillista palvelua. Kotisairaanhoitaja voi esimerkiksi huolehtia lääkehoidosta, kivun- tai haavanhoidosta tai tukea kotona tapahtuvaa saattohoitoa.

Kotisairaanhoidossa käytettävät hoitosuunnitelman mukaiset pitkäaikaisen sairauden hoitoon tarvittavat hoitotarvikkeet sisältyvät hoitoon.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVaasan kaupunki
Palvelusta vastaaVaasan kaupunki
Alue Vaasa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vaasan kaupunki
Päivitetty: 13.3.2020