suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Utsjoen kunta

Kotisairaanhoito

  • Palvelu
  • Utsjoki
  • Julkinen palvelu

Kotisairaanhoidon tarkoituksena on tukea kotona asuvia vanhuksia, vammaisia ja sairaita henkilöitä selviytymään päivittäisistä toiminnoista mahdollisimman hyvin.

Kotisairaanhoitaja huolehtii asiakkaan lääkityksen ja voinnin seurannan ja ja hankkii tarvittaessa apuvälineitä asiakkaalleen kotiin. Kotisairaanhoidon palvelut toteutetaan kiinteässä yhteistyössä kotipalvelun kanssa. Lisäksi kotisairaanhoito tekee tarvittaessa kotikäyntejä, esim. lonkkaleikkauksen jälkeen tikkien poisto kotona, mikäli asiakas ei pääse terveyskeskukseen puh. 040 661 9522.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Mikäli asiakas ei kuulu kotipalvelun piiriin veloitetan kotisairaanhoitajan käynnistä 12€/kerta.

Tausta ja lainsäädäntö

Kotisairaanhoito on tarkoitettu henkilöille, jotka sairauden tai toimintakyvyn alentumisen vuoksi eivät voi käyttää muita avoterveydenhuollon ja sairaanhoidon palveluja. Kotisairaanhoito on suunnitelmaan perustuvaa, moniammatillista palvelua. Kotisairaanhoitaja voi esimerkiksi huolehtia lääkehoidosta, kivun- tai haavanhoidosta tai tukea kotona tapahtuvaa saattohoitoa.

Kotisairaanhoidossa käytettävät hoitosuunnitelman mukaiset pitkäaikaisen sairauden hoitoon tarvittavat hoitotarvikkeet sisältyvät hoitoon.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaUtsjoen kunta
Palvelusta vastaaUtsjoen kunta
Alue Utsjoki
Palvelun kieletsuomi, pohjoissaame
Tekstistä vastaa: Utsjoen kunta
Päivitetty: 4.6.2021