suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Kotisairaanhoito

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Tuusniemen kunta
Alue: Tuusniemi
Palvelun kieli: suomi

Kotisairaanhoito on tarkoitettu niille, jotka mm. sairauden vuoksi eivät voi käyttää muita avoterveydenhuollon ja sairaanhoidon palveluja. Kotisairaanhoidon palveluihin kuuluvat sairaanhoidolliset tehtävät kotikäynneillä. Kotisairaanhoidon palveluita tarjotaan asiakkaille, jotka eivät terveydellisistä syistä pysty asioimaan terveyskeskuksessa.

Kotisairaanhoidon palveluihin kuuluvat esimerkiksi: verinäytteet, haavanhoito, ompeleiden poisto, lääkehoito (esimerkiksi lääkkeiden jako dosettiin sekä lääkeinjektiot), kotisaattohoito.


Toimi näin

Ota yhteys kotisairaanhoitoon.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Kotikäynti maksaa 12 €, vastaanottokäynti 11,40 €.


Tausta ja lainsäädäntö

Kotisairaanhoito on tarkoitettu henkilöille, jotka sairauden tai toimintakyvyn alentumisen vuoksi eivät voi käyttää muita avoterveydenhuollon ja sairaanhoidon palveluja. Kotisairaanhoito on suunnitelmaan perustuvaa, moniammatillista palvelua. Kotisairaanhoitaja voi esimerkiksi huolehtia lääkehoidosta, kivun- tai haavanhoidosta tai tukea kotona tapahtuvaa saattohoitoa.

Kotisairaanhoidossa käytettävät hoitosuunnitelman mukaiset pitkäaikaisen sairauden hoitoon tarvittavat hoitotarvikkeet sisältyvät hoitoon.


Palvelun toteuttaa: 
Tuusniemen kunta