suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vaasan kaupunki

Kotisairaalapalvelut

  • Palvelu
  • Vaasa
  • Julkinen palvelu

Kotisairaala on vaihtoehto sairaalahoidolle ja tarjoaa sairaanhoitoa kotona sekä palveluasumisyksiköissä. Toiminta on ympärivuorokautista. Kotisairaalahoitoon pääsy vaatii lääkärin lähetteen.

Kotisairaala hoitaa muun muassa suonensisäistä antibioottia vaativat infektiot, laskimotukokset, veritiputukset, saattohoitoa ja hoidon seurantaan liittyvän näytteidenoton. Hoito voidaan toteuttaa yhteistyössä omaisten, kotipalvelun, kotisairaanhoidon tai muun hoitavan tahon kanssa. Hoidosta vastaa kotisairaalan lääkäri, joka tekee tarvittaessa kotikäyntejä.

Kotisairaalatoimintaa ei ole Vähässäkyrössä, jossa toimii kotisairaanhoito.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Sotaveteraaneille palvelu on maksutonta.

Tausta ja lainsäädäntö

Tietyissä tilanteissa potilas voi saada sairaalahoitoa kotonaan. Hoito on hoitavan lääkärin suunnittelemaa ja toteuttamaa. Kotisairaalahoitoa annetaan potilaan suostumuksella. Edellytys on, että potilaan kunto on riittävä ja sairauden edellyttämät hoitotoimenpiteet voidaan toteuttaa myös kotona. Kotisairaalahoitoa suunniteltaessa otetaan aina huomioon myös kodin kokonaistilanne ja mahdolliset muut perheenjäsenet.

Kotona annettava sairaalahoito on vaihtoehto sairaalassa tapahtuvalle hoidolle. Se edellyttää yleensä hoitohenkilökunnan kotikäyntejä tai potilaan käyntejä sairaalassa suunnitelman ja tilanteen mukaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVaasan kaupunki
Palvelusta vastaaVaasan kaupunki
Alue Vaasa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vaasan kaupunki
Päivitetty: 23.3.2022