suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Kotisairaalapalvelut

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Kotisairaala tarjoaa sairaalahoitoa potilaan kotona.

Kotisairaalassa hoidetaan kaikenikäisiä aikuisia potilaita, joiden sairaalahoito on mahdollista toteuttaa potilaan kotona. Kotisairaalahoidon perusteena on lääkärin tai saattohoitopotilaalle hoitajan toteama lääketieteellinen hoidon tarve.

Kotisairaalassa hoidetaan muun muassa infektiopotilaita ja saattohoitopotilaita. Hoito kotona on potilaan sairauden ja oireiden seurantaa sekä hoitoa erilaisin lääketieteen ja hoitotyön keinoin, kuten lääke-, neste- ja haavahoidoin.

Kenelle ja millä ehdoin

Kotisairaalan potilaiden tulee sitoutua omaan hoitoonsa, joten alkoholin ja päihteiden käyttö ei saa haitata hoitoa.

Palvelu on maksullinen.

Hoitajan käynneistä kotona sairaanhoidollisissa palveluissa peritään käyntihinta. Vaikka asiakkaan luona käytäisiin samana päivänä useamman kerran, peritään käyntihinta vain kerran.

Tausta ja lainsäädäntö

Tietyissä tilanteissa potilas voi saada sairaalahoitoa kotonaan. Hoito on hoitavan lääkärin suunnittelemaa ja toteuttamaa. Kotisairaalahoitoa annetaan potilaan suostumuksella. Edellytys on, että potilaan kunto on riittävä ja sairauden edellyttämät hoitotoimenpiteet voidaan toteuttaa myös kotona. Kotisairaalahoitoa suunniteltaessa otetaan aina huomioon myös kodin kokonaistilanne ja mahdolliset muut perheenjäsenet.

Kotona annettava sairaalahoito on vaihtoehto sairaalassa tapahtuvalle hoidolle. Se edellyttää yleensä hoitohenkilökunnan kotikäyntejä tai potilaan käyntejä sairaalassa suunnitelman ja tilanteen mukaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 5.7.2021