suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Kotisairaalapalvelut

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatiot: Porin kaupunki, Porin perusturva
Alue: Merikarvia, Pori, Ulvila
Palvelun kieli: suomi

Kotisairaalahoitoon tuloon edellytetään lääkärin lähetettä ja varmistettua diagnoosia. Potilaaksi tullaan joko akuutin sairauden tai pitkäaikaisen sairauden aiheuttamien akuuttiongelmien hoitoon; erilaisia infektioita, punasolusiirtoja, suonensisäistä nesteytystä, haavahoitoja ja saattohoitoa.

Kotisairaalan toimintafilosofiana on tukea kansalaisen itsenäistä suoriutumista. Sairastaminen kotona mahdollistaa sosiaalisen verkoston säilymisen, motivoi itsenäiseen suoriutumiseen päivittäisissä toiminnoissa ja edesauttaa toipumista.

Porin kotisairaalan henkilökuntaan kuuluu lääkäri, osastonhoitaja, sairaanhoitajia, fysioterapeutti ja osastonsihteeri.

Toimimme kaikkina viikonpäivinä klo 7-23.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Kotisairaalahoito maksaa 28 euroa vuorokaudessa. Kun maksukatto on täyttynyt, hoito maksaa 22,50 euroa vuorokaudessa.


Tausta ja lainsäädäntö

Tietyissä tilanteissa potilas voi saada sairaalahoitoa kotonaan. Hoito on hoitavan lääkärin suunnittelemaa ja toteuttamaa. Kotisairaalahoitoa annetaan potilaan suostumuksella. Edellytys on, että potilaan kunto on riittävä ja sairauden edellyttämät hoitotoimenpiteet voidaan toteuttaa myös kotona. Kotisairaalahoitoa suunniteltaessa otetaan aina huomioon myös kodin kokonaistilanne ja mahdolliset muut perheenjäsenet.

Kotona annettava sairaalahoito on vaihtoehto sairaalassa tapahtuvalle hoidolle. Se edellyttää yleensä hoitohenkilökunnan kotikäyntejä tai potilaan käyntejä sairaalassa suunnitelman ja tilanteen mukaan.


Palvelun toteuttaa: 
Porin perusturva