suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Kotisairaalapalvelut

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Kotisairaalapalvelu on vaihtoehto sinulle, kun hoitoasi ei ole välttämätöntä toteuttaa sairaalassa ja kun tarvitset lyhytaikaista tai määräaikaista sairaalahoitoa.

Voit saada kotisairaalapalvelua kotiisi, jos asut noin 25 km etäisyydellä kaupungin keskustasta. Jos asut etäämpänä keskustasta, voit saada kotisairaalapalvelua ensisijaisesti alueesi ympärivuorokautisesta asumisyksiköstä, joita ovat Jaarankartano Kiimingissä, kotisairaalayksikkö Haukiputaalla, Päivöläkoti Ylikiimingissä ja palvelukeskus Jokiranta Yli-Iissä. Jos tilanteesi niin vaatii, hoitaja tulee myös kotiisi.

Toimi näin

Keskustele hoitavan lääkärin kanssa, onko sinulla mahdollisuus saada kotisairaalapalvelua ja anna suostumus sen toteuttamiseen.

Hoitava lääkäri päättää kotisairaalapalvelun toteuttamisesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kotisairaalapalvelut toteutetaan sinun ja hoitavan lääkärin suostumuksella.

Palvelu on maksullinen.

Katso maksut linkistä "Sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakasmaksut".

Tausta ja lainsäädäntö

Tietyissä tilanteissa potilas voi saada sairaalahoitoa kotonaan. Hoito on hoitavan lääkärin suunnittelemaa ja toteuttamaa. Kotisairaalahoitoa annetaan potilaan suostumuksella. Edellytys on, että potilaan kunto on riittävä ja sairauden edellyttämät hoitotoimenpiteet voidaan toteuttaa myös kotona. Kotisairaalahoitoa suunniteltaessa otetaan aina huomioon myös kodin kokonaistilanne ja mahdolliset muut perheenjäsenet.

Kotona annettava sairaalahoito on vaihtoehto sairaalassa tapahtuvalle hoidolle. Se edellyttää yleensä hoitohenkilökunnan kotikäyntejä tai potilaan käyntejä sairaalassa suunnitelman ja tilanteen mukaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 26.5.2020