suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mustasaaren kunta

Kotisairaalapalvelut

  • Palvelu
  • Mustasaari
  • Julkinen palvelu

Kotisairaala tarjoaa sairaalatasoista hoitoa potilaan kotona. Hoitojaksot ovat lyhyitä. Kotisairaalan sairaanhoitaja antaa hoidon kotona joka päivä klo 7.30- 21.30. Tarvittaessa kotisairaalan lääkäri tekee kotikäyntejä.

Kotisairaala tarjoaa muun muassa suonensisäistä antibioottia hoitoa, nesteytystä ja saattohoitoa.

Toimi näin

Hoitava lääkäri sekä kotisairaalan henkilökunnan sopimuksen perusteella, lääkäri kirjoittaa lähetteen ja potilas siirtyy kotisairaalaan. Lähetteestä ilmenee hoitosuunnitelma, lääkkeet, tulevat kontrollit, verikokeet sekä suunnitellun lääkehoidon pituus. Kotisairaalan lääkäri on vastuussa potilaan jatkohoidosta tämän siirryttyä kotisairaalaan. Jos siirto tapahtuu viikonloppuisin, tulee hoitosuunnitelman kattaa koko viikonlopun.

Kenelle ja millä ehdoin

Kotisairaalahoito edellyttää että potilas toivoo hoitoa kotona ja lääkäri on todennut että potilas turvallisesti voidaan hoitaa kotona. Kotikäyntien välillä potilaan on pystyttävä olemaan yksin tai omaisten avulla kotona.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Tietyissä tilanteissa potilas voi saada sairaalahoitoa kotonaan. Hoito on hoitavan lääkärin suunnittelemaa ja toteuttamaa. Kotisairaalahoitoa annetaan potilaan suostumuksella. Edellytys on, että potilaan kunto on riittävä ja sairauden edellyttämät hoitotoimenpiteet voidaan toteuttaa myös kotona. Kotisairaalahoitoa suunniteltaessa otetaan aina huomioon myös kodin kokonaistilanne ja mahdolliset muut perheenjäsenet.

Kotona annettava sairaalahoito on vaihtoehto sairaalassa tapahtuvalle hoidolle. Se edellyttää yleensä hoitohenkilökunnan kotikäyntejä tai potilaan käyntejä sairaalassa suunnitelman ja tilanteen mukaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMustasaaren kunta
Palvelusta vastaaMustasaaren kunta
Alue Mustasaari
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Mustasaaren kunta
Päivitetty: 16.3.2020