suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kaarinan kaupunki

Kotisairaalapalvelut

  • Palvelu
  • Kaarina
  • Julkinen palvelu

Kotisairaala tarjoaa lyhytkestoista sairaalatasoista hoitoa asiakkaan kotona tai palvelukeskuksessa vaihtoehtona sairaalassa annetulle hoidolle. Kotisairaalan asiakkaiden tulee selviytyä itsenäisesti tai kotipalvelun / omaisten / palvelutalon henkilökunnan tuella.

Kotisairaalan tarjoama hoito on vaihtoehto sairaalahoidolle tilanteissa, joissa potilaan tila ei vaadi ympärivuorokautista seurantaa. Lisäksi kotisairaala toteuttaa saattohoitoa kotona. Kotisairaalan sairaanhoitajat tekevät kotikäyntejä asiakkaan kanssa sovitun aikataulun mukaisesti. Lääkäri voi käydä kotona tarvittaessa. Hoitoa annetaan Kaarinan kaupungin alueella.

Toimi näin

Hoitoon pääsee lääkärin lähetteellä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Tietyissä tilanteissa potilas voi saada sairaalahoitoa kotonaan. Hoito on hoitavan lääkärin suunnittelemaa ja toteuttamaa. Kotisairaalahoitoa annetaan potilaan suostumuksella. Edellytys on, että potilaan kunto on riittävä ja sairauden edellyttämät hoitotoimenpiteet voidaan toteuttaa myös kotona. Kotisairaalahoitoa suunniteltaessa otetaan aina huomioon myös kodin kokonaistilanne ja mahdolliset muut perheenjäsenet.

Kotona annettava sairaalahoito on vaihtoehto sairaalassa tapahtuvalle hoidolle. Se edellyttää yleensä hoitohenkilökunnan kotikäyntejä tai potilaan käyntejä sairaalassa suunnitelman ja tilanteen mukaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKaarinan kaupunki
Palvelusta vastaaKaarinan kaupunki
Alue Kaarina
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kaarinan kaupunki
Päivitetty: 12.10.2020