suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Kotisairaala

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Kotisairaalassa hoidetaan sairaalatasoista hoitoa tarvitsevia potilaita heidän omassa kodissaan.

Liikuteltavan sairaalayksikön antamalla hoidolla voidaan joissakin tapauksissa välttää sairaalaosastohoito tai tukea sairaalajakson jälkeistä kotiutumista tuomalla asiakkaan tarvitsema hoito kotiin tai muuhun asuinpaikkaan. Kotisairaalan asiakkaaksi pääsyyn tarvitaan lääkärin lähete.

Hoidosta vastaa moniammatillinen tiimi, johon kuuluu lääkäri, hoitajia, terapeutteja ja sosiaalityöntekijöitä. Potilaan hoitoa ja kuntoutumista arvioidaan ja suunnitellaan lääkärinkierrolla ja tavoitekokouksessa. Tarvittaessa voidaan pyytää arvioita erikoislääkäreiltä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu yli 16-vuotiaille vantaalaisille.

Tausta ja lainsäädäntö

Tietyissä tilanteissa potilas voi saada sairaalahoitoa kotonaan. Hoito on hoitavan lääkärin suunnittelemaa ja toteuttamaa. Kotisairaalahoitoa annetaan potilaan suostumuksella. Edellytys on, että potilaan kunto on riittävä ja sairauden edellyttämät hoitotoimenpiteet voidaan toteuttaa myös kotona. Kotisairaalahoitoa suunniteltaessa otetaan aina huomioon myös kodin kokonaistilanne ja mahdolliset muut perheenjäsenet.

Kotona annettava sairaalahoito on vaihtoehto sairaalassa tapahtuvalle hoidolle. Se edellyttää yleensä hoitohenkilökunnan kotikäyntejä tai potilaan käyntejä sairaalassa suunnitelman ja tilanteen mukaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 9.8.2022