suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liedon kunta

Kotisairaala palvelu

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kotisairaala on vaihtoehto osastohoidolle. Kun potilaan hoito katsotaan mahdolliseksi suorittaa turvallisesti kotona ja hän selviytyy päivittäisistä toiminnoista itse tai läheisten ja muiden tukipalvelujen avulla.

Sairaanhoitajan ja tarvittaessa lääkärin palvelut tuodaan potilaalle kotiin tai palvelukeskukseen. Näitä palveluja ovat mm. suonensisäinen antibioottihoito tai muu säännöllinen, suonensisäinen lääkitys, ravitsemus tai nesteytys, verensiirto ja haavanhoito.

Potilas voi halutessaan saada kotiinsa myös saattohoidon elämänsä loppuvaiheessa.  

Toimi näin

Kotisairaalan potilaaksi tullaan lääkärin lähettämänä.

Yhteystiedot saat Härkätien terveyskeskuksen sairaalaosasto ja kotisairaala sivuilta

 

Tausta ja lainsäädäntö

Tietyissä tilanteissa potilas voi saada sairaalahoitoa kotonaan. Hoito on hoitavan lääkärin suunnittelemaa ja toteuttamaa. Kotisairaalahoitoa annetaan potilaan suostumuksella. Edellytys on, että potilaan kunto on riittävä ja sairauden edellyttämät hoitotoimenpiteet voidaan toteuttaa myös kotona. Kotisairaalahoitoa suunniteltaessa otetaan aina huomioon myös kodin kokonaistilanne ja mahdolliset muut perheenjäsenet.

Kotona annettava sairaalahoito on vaihtoehto sairaalassa tapahtuvalle hoidolle. Se edellyttää yleensä hoitohenkilökunnan kotikäyntejä tai potilaan käyntejä sairaalassa suunnitelman ja tilanteen mukaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLiedon kunta
Palvelusta vastaaLiedon kunta
Alue Koski Tl, Lieto, Marttila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Liedon kunta
Päivitetty: 5.2.2021