suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Kotisairaala

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Kotisairaalan potilaiden hoidosta vastaa Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän Akuutti24 kotisairaala.

Palliatiivisen kotisairaalan potilaiden hoidosta vastaa Heinolan kaupunki (osasto 11B palliatiivinen tiimi.)

Kotona annettava sairaalahoito on vaihtoehto sairaalassa tapahtuvalle hoidolle.

Toimi näin

Kotona annettava sairaalahoito on vaihtoehto sairaalassa tapahtuvalle hoidolle, hoito on lääkärin suunnittelemaa. Se edellyttää yleensä hoitohenkilökunnan kotikäyntejä tai potilaan käyntejä sairaalassa suunnitelman ja tilanteen mukaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Tietyissä tilanteissa potilas voi saada sairaalahoitoa kotonaan. Hoito on hoitavan lääkärin suunnittelemaa ja toteuttamaa. Kotisairaalahoitoa annetaan potilaan suostumuksella. Edellytys on, että potilaan kunto on riittävä ja sairauden edellyttämät hoitotoimenpiteet voidaan toteuttaa myös kotona.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Tietyissä tilanteissa potilas voi saada sairaalahoitoa kotonaan. Hoito on hoitavan lääkärin suunnittelemaa ja toteuttamaa. Kotisairaalahoitoa annetaan potilaan suostumuksella. Edellytys on, että potilaan kunto on riittävä ja sairauden edellyttämät hoitotoimenpiteet voidaan toteuttaa myös kotona. Kotisairaalahoitoa suunniteltaessa otetaan aina huomioon myös kodin kokonaistilanne ja mahdolliset muut perheenjäsenet.

Kotona annettava sairaalahoito on vaihtoehto sairaalassa tapahtuvalle hoidolle. Se edellyttää yleensä hoitohenkilökunnan kotikäyntejä tai potilaan käyntejä sairaalassa suunnitelman ja tilanteen mukaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHeinolan kaupunki
Muut vastuuorganisaatiotPäijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä
Palvelusta vastaaHeinolan kaupunki
Alue Heinola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 13.5.2022