suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Kotipalvelu

  • Palvelu
  • 27 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kotipalvelusta saat hoivaa ja huolenpitoa sekä apua ja tukea kodinhoitoon sekä toimintakyvyn ylläpitämiseen. Palveluun saattaa sisältyä myös ateriapalvelu ja siivouspalvelu.

Saat kotipalvelua sinulle tehdyn yksilöllisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman mukaisesti. Kotipalvelun asiakkaana voit asua ja elää turvallisesti omassa kodissasi mahdollisimman pitkään. Hoidossasi otetaan huomioon voimavara ...

Toimi näin

Ota yhteyttä oman asuinkuntasi ikääntyneiden palveluohjaukseen tai kotipalveluun. Kotipalvelu räätälöidään sinulle tarpeesi mukaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Kotihoidon palveluita voit saada jos:

  • Toimintakykysi on selkeästi alentunut etkä selviydy itsenäisesti tai omaisten/lähipiirin avulla säännöllisistä, päivittäisistä perustoiminnoista, kuten ruokailuista, pukeutumisesta, wc-käynneistä, peseytymisestä, muusta perushoidosta tai lääkehoidosta. Selvitämme palveluntarpeesi arvioimalla toimintakykysi, kartoittamalla kotona selviytymistä heikentävät sairautesi, asunto-olosuhteesi ja sosiaalisen verkostosi.
  • Tarvitset sairauksiesi tai alentuneen toimintakykysi vuoksi erityistä ammattitaitoa vaativaa hoitoa, tutkimusta ja voinnin seurantaa etkä kykene käyttämään kodin ulkopuolisia terveyspalveluita.
  • Omaisesi hoitaa sinua ja tarvitsee jaksamisensa tueksi kotihoidon apua.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Kotipalvelua voi saada perhe, joka tarvitsee apua ja tukea arkeensa elämäntilanteensa vuoksi. Kotipalveluun voi sisältyä ateria-, vaatehuolto- ja siivouspalveluita. Kotipalvelu voi myös tukea lasten hoitoa ja kasvatusta ja antaa apua vanhemmuuteen.

Kotipalvelusta voidaan periä maksu, joka määräytyy tulojen, perheen koon ja tarvittavan avun määrän mukaan.

Palvelun toteuttaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Päivitetty: 1.1.2023