suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tyrnävän kunta

Kotipalvelu

  • Palvelu
  • Tyrnävä
  • Julkinen palvelu

Kotipalvelu tukee ja auttaa, kun asiakas tarvitsee sairauden tai alentuneen toimintakyvyn vuoksi apua kotiin selviytyäkseen arkipäivän askareista, lasten hoidosta ja henkilökohtaisista toiminnoista kuten hygienian hoitamisesta.

Kotipalvelun työntekijät ovat pääasiassa kodinhoitajia, kotiavustajia ja lähihoitajia.

Toimi näin

Jos tarvitset iäkkäiden kotipalvelua, ota yhteys:

Palveluohjaaja Sari Holappa

Jos tarvitset kotipalvelua lapsiperheelle, ota yhteys:

Sosiaaliohjaaja Anne Salmenhaara

Kenelle ja millä ehdoin

Kotipalvelua ei myönnetä äkillisesti sairastuneen lapsen hoitoon, pelkkään siivoukseen, pitkäkestoiseen päivittäiseen lastenhoitoon, kotona tehtävään etätyöhön, opiskeluun tai luennoilla käyntiin eikä lastenhoitoon vanhempien harrastusten aikana.

Palvelu on maksullinen.

Kunta perii palvelusta maksun, joka määräytyy palvelun tarvitsijan tulojen, perheen koon ja tarvittavan avun määrän mukaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Kotipalvelua voi saada henkilö, joka korkean iän, sairauden, vamman, synnytyksen tai erityisen perhe- tai elämäntilanteen vuoksi sitä tarvitsee.

Kotipalvelu on hoivaa ja huolenpitoa, asukkaan tukemista arjessa ja hänen oman toimintakykynsä vahvistamista. Kotipalveluun voi sisältyä ateria-, vaatehuolto- ja siivouspalveluita. Kotipalvelu voi tukea lasten hoitoa ja kasvatusta ja antaa apua vanhemmuuteen.

Kotipalvelusta voidaan periä maksu, joka määräytyy palvelun tarvitsijan tulojen, perheen koon ja tarvittavan avun määrän mukaan.

Sosiaalihuoltolaki

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTyrnävän kunta
Palvelusta vastaaTyrnävän kunta
Alue Tyrnävä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tyrnävän kunta
Päivitetty: 5.5.2020