suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Marttilan kunta

Kotipalvelu

  • Palvelu
  • Marttila
  • Julkinen palvelu

Kotipalvelu tukee ikääntyvien, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden selviytymistä mahdollisimman pitkään itsenäisesti ja turvallisesti tutussa asuinympäristössä, omassa kodissaan läheistensä ja ystäviensä keskuudessa, vähentää laitoshoidon tarvetta ja helpottaa laitoksesta kotiutumista.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Säännöllistä kotipalvelua saaville asiakkaille laaditaan henkilökohtainen hoito- ja palvelusuunnitelma. Kotipalvelumaksu määräytyy asiakkaan tulojen ja hoito- ja palvelusuunnitelmassa sovitun palvelun mukaan. Kotipalvelu voi olla myös tilapäistä, jolloin peritään sosiaalilautakunnan päättämä tuntimaksu. Maksu laskutetaan puolen tunnin jaksoissa ja peritään enintään 6 tunnilta/päivä.

Tausta ja lainsäädäntö

Kotipalvelua voi saada henkilö, joka korkean iän, sairauden, vamman, synnytyksen tai erityisen perhe- tai elämäntilanteen vuoksi sitä tarvitsee.

Kotipalvelu on hoivaa ja huolenpitoa, asukkaan tukemista arjessa ja hänen oman toimintakykynsä vahvistamista. Kotipalveluun voi sisältyä ateria-, vaatehuolto- ja siivouspalveluita. Kotipalvelu voi tukea lasten hoitoa ja kasvatusta ja antaa apua vanhemmuuteen.

Kotipalvelusta voidaan periä maksu, joka määräytyy palvelun tarvitsijan tulojen, perheen koon ja tarvittavan avun määrän mukaan.

Perustiedot

Palvelusta vastaaMarttilan kunta
Palvelun toteuttaaMarttilan kunta
Alue Marttila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Marttilan kunta
Päivitetty: 28.1.2019