suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Kotipalvelu

  • Palvelu
  • Kuopio
  • Julkinen palvelu

Lapsiperheiden kotipalvelu on tilapäistä perheiden arjessa selviytymisen tukemista kotona tehtävällä työllä. Kotipalvelua voidaan antaa, kun perheessä on akuutti konkreettisen tuen tarve. Palvelu voi olla lastenhoitoapua, päivittäisiä kotiaskareita, pyykinpesua, ruuanlaittoa. Kotipalvelun tarve arvioidaan tapauskohtaisesti ja sitä myönnetään voimassa olevien resurssien puitteissa. Työskentely voi maksimissaan kestää neljä kuukautta, käyntikertoja on 1-3 kertaa 7 viikossa ja yksi käyntikerta voi kestää maksimissaan 4 tuntia. Palvelu on perheille maksullista, maksuvapautusta voi hakea erillisellä lomakkeella. Perheelle tehdään palvelun alkaessa tarvittaessa palvelutarpeenarviointi sekä asiakassuunnitelma, johon kirjataan mihin tarkoitukseen ja kuinka paljon kotipalvelua myönnetään sekä millä tavalla palvelu järjestetään. Lapsiperheiden kotipalvelussa on käytössä myös palveluseteli oman tuotannon tukena.

Toimi näin

Voit soittaa lapsiperheiden kotipalvelun puhelinpalvelun numeroon yhteystiedoissa ilmoitettuun aikaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Kotipalvelua voi saada henkilö, joka korkean iän, sairauden, vamman, synnytyksen tai erityisen perhe- tai elämäntilanteen vuoksi sitä tarvitsee.

Kotipalvelu on hoivaa ja huolenpitoa, asukkaan tukemista arjessa ja hänen oman toimintakykynsä vahvistamista. Kotipalveluun voi sisältyä ateria-, vaatehuolto- ja siivouspalveluita. Kotipalvelu voi tukea lasten hoitoa ja kasvatusta ja antaa apua vanhemmuuteen.

Kotipalvelusta voidaan periä maksu, joka määräytyy palvelun tarvitsijan tulojen, perheen koon ja tarvittavan avun määrän mukaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuopion kaupunki
Palvelusta vastaaKuopion kaupunki
Alue Kuopio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 31.7.2020