suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kosken Tl kunta

Kotipalvelu

  • Palvelu
  • Koski Tl
  • Julkinen palvelu

Kotipalvelulla tarkoitetaan asumiseen, henkilökohtaiseen hoivaan ja huolenpitoon sekä muuhun tavanomaiseen ja totunnaiseen elämään kuuluvien tehtävien ja toimintojen suorittamista ja niissä avustamista.

Kotipalvelutyön tavoitteena on, että mahdollisimman moni ikääntynyt kuntalainen voi elää itsenäisesti omassa kodissaan, tutussa asuinympäristössä, läheistensä ja ystäviensä keskuudessa turvallisesti.

Kotipalvelutoiminta pitää sisällään kodinhoitoapu ja tukipalvelut.

Kodinhoitoavulla autetaan kuntalaisia omassa kodissaan. Kodinhoitopalvelu järjestetään kello 7.00 – 21.00 välisenä aikana viikon jokaisena päivänä kaikille niille, joilla on henkilökohtainen hoito- ja palvelusuunnitelma. Muut asumista ja suoriutumista tukevat palvelut järjestetään tarpeen mukaan arkipäivisin kello 8.00 – 15.00 välisenä aikana.

Tukipalveluina järjestetään ateria-, sauna-, pyykki- ja virkistystoimintaa sekä päivätoimintaa.

Ateriapalvelun ateriat valmistetaan palvelukeskuksen keittiössä ja kodinhoitajat kuljettavat ne asiakkaille, jotka ovat kotipalvelun piirissä.

Saunapalvelussa taksi kuljettaa asiakkaat Pappilantien saunalle, missä kodinhoitajat hoitavat pesun.

Pyykkien pesu tapahtuu palvelukeskuksen pesulassa, kodinhoitajat voivat tarvittaessa kuljettaa pyykit pesulaan.

Päivätoiminta järjestetään Palvelukeskuksessa kolmena päivänä viikossa. Toimintapäivä sisältää ateriat, saunotuksen, virkistystoiminnan ja taksikuljetuksen.

Toimi näin

Lisätietoja kotipalvelusta voi kysyä kotipalvelun vastaavalta sairaanhoitajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Kotipalvelumaksu määräytyy maksutaulukon mukaisesti ja hoito- ja palvelusuunnitelman mukaan. Tilapäisen kotipalvelun ja tukipalvelujen hinnat määräytyvät sosiaalilautakunnan määrittämien maksujen mukaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Kotipalvelua voi saada henkilö, joka korkean iän, sairauden, vamman, synnytyksen tai erityisen perhe- tai elämäntilanteen vuoksi sitä tarvitsee.

Kotipalvelu on hoivaa ja huolenpitoa, asukkaan tukemista arjessa ja hänen oman toimintakykynsä vahvistamista. Kotipalveluun voi sisältyä ateria-, vaatehuolto- ja siivouspalveluita. Kotipalvelu voi tukea lasten hoitoa ja kasvatusta ja antaa apua vanhemmuuteen.

Kotipalvelusta voidaan periä maksu, joka määräytyy palvelun tarvitsijan tulojen, perheen koon ja tarvittavan avun määrän mukaan.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKosken Tl kunta
Palvelun toteuttaaKosken Tl kunta
Alue Koski Tl
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kosken Tl kunta
Päivitetty: 1.11.2019