suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Kotipalvelu

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Haapaveden kaupunki
Alue: Haapavesi
Palvelun kieli: suomi

Kotipalvelussa asiakkaalle tarjotaan palvelutarpeen kartoituksen pohjalta kotipalvelun palveluita. Kotipalvelua voidaan myöntää alentuneen toimintakyvyn vuoksi asiakkaalle, joka ei selviydy kotona arkisista askareista ilman apua.

Hoito perustuu hoito- ja palvelusuunnitelmaan, johon on kirjattu avuntarve, käyntien määrä, kotisairaanhoidon osuus sekä mahdolliset tukipalvelut.


Toimi näin

Kotihoidosta voi Haapavedellä kysyä Palvelukeskus Paakkilanhovin toimistoihteeriltä ja Pyhännällä Pyhännän terveyskeskuksen toimistosihteeriltä.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.


Tausta ja lainsäädäntö

Kotipalvelua voi saada henkilö, joka korkean iän, sairauden, vamman, synnytyksen tai erityisen perhe- tai elämäntilanteen vuoksi sitä tarvitsee.

Kotipalvelu on hoivaa ja huolenpitoa, asukkaan tukemista arjessa ja hänen oman toimintakykynsä vahvistamista. Kotipalveluun voi sisältyä ateria-, vaatehuolto- ja siivouspalveluita. Kotipalvelu voi tukea lasten hoitoa ja kasvatusta ja antaa apua vanhemmuuteen.

Kotipalvelusta vastaa kunta. Se voi periä palvelusta maksun, joka määräytyy palvelun tarvitsijan tulojen, perheen koon ja tarvittavan avun määrän mukaan.


Palvelun toteuttaa: 
Haapaveden kaupunki