suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Haapaveden kaupunki

Kotipalvelu

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kotipalvelussa asiakkaalle tarjotaan palvelutarpeen kartoituksen pohjalta kotipalvelun palveluita. Kotipalvelua voidaan myöntää alentuneen toimintakyvyn vuoksi asiakkaalle, joka ei selviydy kotona arkisista askareista ilman apua.

Hoito perustuu hoito- ja palvelusuunnitelmaan, johon on kirjattu avuntarve, käyntien määrä, kotisairaanhoidon osuus sekä mahdolliset tukipalvelut.

Toimi näin

Kotihoidosta voi Haapavedellä kysyä Palvelukeskus Paakkilanhovin toimistsoihteeriltä ja Pyhännällä Pyhännän terveyskeskuksen toimistosihteeriltä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Kotipalvelua voi saada henkilö, joka korkean iän, sairauden, vamman, synnytyksen tai erityisen perhe- tai elämäntilanteen vuoksi sitä tarvitsee.

Kotipalvelu on hoivaa ja huolenpitoa, asukkaan tukemista arjessa ja hänen oman toimintakykynsä vahvistamista. Kotipalveluun voi sisältyä ateria-, vaatehuolto- ja siivouspalveluita. Kotipalvelu voi tukea lasten hoitoa ja kasvatusta ja antaa apua vanhemmuuteen.

Kotipalvelusta voidaan periä maksu, joka määräytyy palvelun tarvitsijan tulojen, perheen koon ja tarvittavan avun määrän mukaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHaapaveden kaupunki
Palvelusta vastaaHaapaveden kaupunki
Alue Haapavesi, Pyhäntä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Haapaveden kaupunki
Päivitetty: 18.11.2021