suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Kotikuntoutus

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Kotikuntoutus on tarkoitettu asiakkaille, joiden kyky selviytyä arjessa on heikentynyt esimerkiksi kaatumispelon, passiivisuuden tai äkillisen terveydentilan heikentymisen (esimerkiksi infektio tai murtuma) vuoksi. Tavoitteena on vaikuttaa asiakkaan toimintakykyyn jo ennen merkittävää palveluntarvetta, itsenäisen arjessa pärjäämisen mahdollistamiseksi.

Kotikuntoutus on asiakkaan toimintakyvyn ylläpitämiseen ja edistämiseen ohjaavaa toimintaa, jossa asiakas sitoutuu määrittelemiinsä tavoitteisiin. Asiakas on kuntoutusjakson aikana aktiivinen toimija saaden tukea läheisiltä, kotihoidolta ja kuntoutustiimiltä. Kuntoutumisen keinoja ovat kotiympäristössä arkisten askareiden (esimerkiksi pukeutuminen, puuron keitto ja tiskaaminen) lisäksi liikkumiskyvyn harjoittaminen (esimerkiksi yksilölliset voimisteluohjeet, porraskävely ja postinhaku).

Kuntoutustiimi koostuu toimintaterapeutista, voimavarahoitajasta ja kahdesta fysioterapeutista. Kotihoidon tukena kotikuntoutusta toteuttavat kuntoutustiimin jäsenet tarkoituksenmukaisella kokoonpanolla.

Toimi näin

Ota yhteyttä kotikuntoutukseen liittyvissä asioissa ikääntyvien asiakasohjaukseen ja –neuvontaan puhelimitse. Mikäli työntekijä ei pysty vastaamaan sillä hetkellä puhelimeen, soitetaan asiakkaalle takaisin.

Voit ottaa yhteyttä myös sähköisellä yhteydenottopyyntölomakkeella tai sähköpostilla (asiakasohjaus@laukaa.fi).

Lisätietoja kotikuntoutuksesta löydät verkkosivulta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuntouttava arviointijakso on suunnattu uusille palveluntarpeenarvioinnin kautta ohjautuville asiakkaille. Jakso on määräaikainen ja kesto arvioidaan aina yksilöllisesti tarpeen mukaan. Hinta on 12 euroa vuorokaudessa riippumatta käyntien määrästä.

Tehostettu kotikuntoutus on tarkoitettu jo kotihoidon palveluiden piirissä oleville asiakkaille. Jakso on määräaikainen ja kesto arvioidaan aina yksilöllisesti tarpeen mukaan. Hinta sisältyy säännöllisen kotihoidon kuukausimaksuun.

Onnistuneen kotikuntoutusjakson edellytyksenä ovat asiakkaan sitoutuminen yhdessä sovittuihin keinoihin ja kuntoutuspotentiaali.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaukaan kunta
Palvelusta vastaaLaukaan kunta
Alue Laukaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 15.5.2020