suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Kotihoito

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Kotihoito on kotona asumisen tueksi tarkoitettu palvelu. Kotihoitoon kuuluu kotipalvelun ja kotisairaanhoidon muodostama kokonaisuus. Kotihoito tukee omassa kodissa asumista neuvonnan, ohjauksen, hoidon ja kuntoutuksen avulla. Asiakas saa tukea päivittäisiin toimintoihin, joissa hänellä on haasteita. Tällaisia toimintoja voivat olla syöminen, peseytyminen, pukeutuminen, sängystä ja tuolista siirtyminen, kävely ja WC-käynnit. Palvelua antavat koulutetut sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijät. Palvelun ytimen muodostavat asiakkaiden luokse tehtävät yksilöllisen tarpeen mukaiset kotikäynnit. Kotihoitoa voidaan antaa kaikkina viikonpäivinä ympärivuorokautisesti. Kotihoidon moniammatillinen tiimi avustaa tarvittaessa myös muiden palvelujen järjestämisessä (esim. päivätoiminta, lyhytaikaishoito).

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu ikääntyneille vantaalaisille.

Tausta ja lainsäädäntö

Kotihoitoon kuuluvat kotipalvelu ja kotisairaanhoito. Kotipalvelua ovat hoiva ja huolenpito, asukkaan tukeminen arjesta suoriutumisessa ja hänen toimintakykynsä ylläpitäminen. Kotisairaanhoito on terveys- ja sairaanhoitopalvelua, jota annetaan tilapäisesti potilaan kotona hänen sairautensa hoitamiseksi.

Kotihoidon asiakasmaksuihin vaikuttavat tarvittavan hoidon määrä, hoidettavan tulot ja esimerkiksi hänen mahdollinen sotainvaliditeettinsa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 9.8.2022