suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Kotihoito

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Kotihoito auttaa ikäihmisiä selviytymään jokapäiväisistä toiminnoista silloin, kun asiakas ei selviydy niistä omatoimisesti tai läheistensä avulla.

Yksilöllinen hoito- ja palvelusuunnitelma tehdään yhteistyössä asiakkaan ja hänen läheistensä kanssa. Suunnitelmassa sovitaan tarpeellisista palveluista ja tukitoimista. Kotihoidon tukipalveluihin kuuluvat ateriapalvelu, kauppa-asiointi, pyykkipalvelu, saunotuspalvelu ja turvalähetinpalvelut.

Raumalla on käytössä palveluseteli, jolla asiakas voi ostaa hoiva-, hoito- ja huolenpitopalvelua yksityisiltä Rauman kaupungin hyväksymiltä palveluseteliyrittäjiltä. Palveluseteli on vaihtoehto kaupungin järjestämälle kotihoidolle ja se myönnetään joko säännölliseksi tai tilapäiseksi.

Toimi näin

Yhteystiedot ja lisätietoja löytyvät Rauman kaupungin kotihoidon sivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Palvelussa on käytössä palveluseteli.

https://www.palveluseteli.fi/fi/palvelusetelit/kayttokohdehakuAvautuu uuteen ikkunaan.

Rauman kaupungin hyväksymät palvelusetelintuottajat löydät Vaana Palvelusetelin sivuilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Kotihoitoon kuuluvat kotipalvelu ja kotisairaanhoito. Kotipalvelua ovat hoiva ja huolenpito, asukkaan tukeminen arjesta suoriutumisessa ja hänen toimintakykynsä ylläpitäminen. Kotisairaanhoito on terveys- ja sairaanhoitopalvelua, jota annetaan tilapäisesti potilaan kotona hänen sairautensa hoitamiseksi.

Kotihoidon asiakasmaksuihin vaikuttavat tarvittavan hoidon määrä, hoidettavan tulot ja esimerkiksi hänen mahdollinen sotainvaliditeettinsa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 10.5.2022