suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porvoon kaupunki

Kotihoito

  • Palvelu
  • Porvoo
  • Julkinen palvelu

Voit saada kotihoidon palveluja tilanteessa, jossa kotona asumisesi on vaikeutunut vanhuuden, sairauden, vammaisuuden tai muun syyn takia.

Kotihoito on kotipalvelua ja -sairaanhoitoa sekä muita tukipalveluja, jotka auttavat selviytymään kotona. Kotihoidon palveluihin ei kuitenkaan kuulu siivous ja kauppa-asioissa avustaminen.

Kotihoito auttaa sinua selviytymään omassa kodissasi mahdollisimman pitkään. Samalla ehkäistään ennenaikaista siirtymistä laitoshoitoon.

Saat kotihoitoa tarvittaessa ympäri vuorokauden seitsemänä päivänä viikossa.

Sinun ja sinua mahdollisesti hoitavien omaisesi kanssa tehdään hoito- ja palvelusuunnitelma säännöllisestä kotihoidosta, jossa luonasi käydään vähintään kerran viikossa.

Hoito aloitetaan aina määräaikaisena ja sen tarvetta arvioidaan säännöllisesti. Kotihoidon maksu muodostuu tulojen sekä hoito- ja palvelusuunnitelmassa sovitun palvelun määrän mukaisesti.

Toimi näin

Ennen kotihoidon myöntämistä arvioimme asiakkaan palveluiden tarpeet kotikäynnillä. Kun haet ensimmäistä kertaa kotihoitoa, ota yhteyttä palveluneuvonta Ruoriin.

Tausta ja lainsäädäntö

Kotihoitoon kuuluvat kotipalvelu ja kotisairaanhoito. Kotipalvelua ovat hoiva ja huolenpito, asukkaan tukeminen arjesta suoriutumisessa ja hänen toimintakykynsä ylläpitäminen. Kotisairaanhoito on terveys- ja sairaanhoitopalvelua, jota annetaan tilapäisesti potilaan kotona hänen sairautensa hoitamiseksi.

Kotihoidon asiakasmaksuihin vaikuttavat tarvittavan hoidon määrä, hoidettavan tulot ja esimerkiksi hänen mahdollinen sotainvaliditeettinsa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorvoon kaupunki
Palvelusta vastaaPorvoon kaupunki
Alue Porvoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Porvoon kaupunki
Päivitetty: 4.6.2021