suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Peruspalvelukuntayhtymä Kallio

Kotihoito

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kotihoidon palvelua voi saada määräaikaiseen, tilapäiseen tai säännölliseen tarpeeseen päivittäin. Tavoitteenamme on mahdollistaa eri-ikäisten asiakkaidemme elämä omassa kodissa. Kotihoidon hoiva-, hoito- ja sairaanhoitopalveluilla tuemme asiakkaan toimintakykyä ja voimavaroja sekä sosiaalisia suhteita.

Palvelu on tarkoitettu paljon säännöllistä ja henkilökohtaista hoitoa sekä hoivaa tarvitsevalle asiakkaalle. Asiakas voi tarvita apua päivittäisissä tai viikoittaisissa henkilökohtaisissa perustoiminnoissa, kuten ruokailussa, peseytymisessä, wc-käynneissä, pukeutumisessa, muussa perushoidossa tai lääkehoidossa, mutta pärjää ilman säännöllistä hoitoa yöaikaan. Tarvittaessa yöhoitoa järjestetään sovittuina käynteinä tai turvahälytyksellä.

Kotihoidossa asiakkaalle on nimetty omahoitaja.

Kalliossa kotihoidolla tuettuja asumisyksiköitä ovat Nivalassa Niva-Onni, Sievissä Kotirinne ja Ylivieskassa Kotikartano 1 ja 3. Asiakkaat maksavat vuokran suoraan vuokranantajalle.

Kaikki kotihoidon palvelut ovat sotainvalidien ja sotaveteraanien käytettävissä.

Palvelutarpeen arviointiin pääsy on turvattu sosiaalihuoltolaissa 75 vuotta täyttäneille ja kaiken ikäisille Kelan erityishoitotuen saajille.

Toimi näin

Hae kotihoidon palveluita hakemuksella, jonka saat palveluneuvonnasta tai Kallion nettisivuilta. Palauta hakemus palveluneuvontaan.

Palveluohjaaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kotikäynnistä.

Kotikäynnin yhteydessä kartoitetaan toiveesi ja muut palvelutarpeeseesi liittyvät asiat sekä kerrotaan eri vaihtoehdoista. Palvelun sisältö ja palveluajankohdat sovitaan yksilöllisesti hoito-, kuntoutumis- ja palvelusuunnitelmassa yhdessä asiakkaan ja hänen läheisensä kanssa.

Palvelutarpeen arviointikäynnin jälkeen saat kirjallisen päätöksen palvelujen myöntämisestä oikaisuvaatimusohjeineen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio perii asiakasmaksuja, jotka perustuvat sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annettuun lakiin ja asetuksiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPeruspalvelukuntayhtymä Kallio
Palvelusta vastaaPeruspalvelukuntayhtymä Kallio
Alue Alavieska, Nivala, Sievi, Ylivieska
Palvelun kieletsuomi, englanti, ruotsi
Tekstistä vastaa: Peruspalvelukuntayhtymä Kallio
Päivitetty: 22.7.2021