suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liedon kunta

Kotihoito

  • Palvelu
  • Lieto
  • Julkinen palvelu

Kotihoito on kotiin annettua hoitoa, huolenpitoa ja sairaanhoitoa. Kotihoito on tarkoitettu niille henkilöille, jotka eivät selviydy ilman toisen henkilön apua jokapäiväisistä toiminnoistaan ja joilla ei ole omaista auttamassa.

Avuntarve voi olla lyhytaikaista tai pitkäaikaista.

Jos haluat yksityisen tarjoamaa kotihoitoa, voit saada palvelusetelin. Palveluseteli saattaa tulla edullisemmaksi kuin kunnan itse tuottama palvelu.

Kotihoidon alaisuuteen kuuluvat ryhmäkoti Valmankartano ja tuettu asuminen Maununtupa.

Toimi näin

Tarvitessasi kotihoidon tarjoamia palveluja, ole yhteydessä tiimiesimiehiin, Valman kartanoon, kotihoidon sairaanhoitajiin tai avopalveluiden esimieheen

Kenelle ja millä ehdoin

Kotihoito on tarkoitettu niille henkilöille, jotka eivät selviydy ilman toisen henkilön apua jokapäiväisistä toiminnoistaan ja joilla ei ole omaista auttamassa.

Tausta ja lainsäädäntö

Kotihoitoon kuuluvat kotipalvelu ja kotisairaanhoito. Kotipalvelua ovat hoiva ja huolenpito, asukkaan tukeminen arjesta suoriutumisessa ja hänen toimintakykynsä ylläpitäminen. Kotisairaanhoito on terveys- ja sairaanhoitopalvelua, jota annetaan tilapäisesti potilaan kotona hänen sairautensa hoitamiseksi.

Kotihoidon asiakasmaksuihin vaikuttavat tarvittavan hoidon määrä, hoidettavan tulot ja esimerkiksi hänen mahdollinen sotainvaliditeettinsa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLiedon kunta
Palvelusta vastaaLiedon kunta
Alue Lieto
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Liedon kunta
Päivitetty: 25.3.2022