suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Kotihoito

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Kotihoito tarjoaa henkilökohtaisia hoito- ja hoivapalveluja, jotka tukevat laukaalaisten asumista kotona. Kotihoidon tarkoituksena on tukea ja auttaa asiakasta selviytymään päivittäisistä toiminnoista yhdessä läheisten ja eri yhteistyötahojen kanssa. Kotona asumisen tueksi on myös erilaisia tukipalveluja.

Kotihoitoa voi saada ikäihminen tai pitkäaikaissairas, joka ei selviydy kotona ilman kotihoidon palveluja. Kotihoidon tavoitteena on tukea asiakkaiden omatoimisuutta ja itsenäisyyttä, edistää asiakkaiden toimintakykyä ja terveyttä sekä antaa tarvittavia sairaanhoidollisia palveluja kotiin.

Kotihoito pitää sisällään lähihoitajien ja sairaanhoitajien tekemiä kotikäyntejä, joiden määrä ja sisältö arvioidaan asiakaskohtaisesti. Kotihoidon tavoitteet ja keinot sekä käyntien määrä sovitaan yhdessä asiakkaiden ja heidän omaistensa kanssa yksilökohtaisesti.

Toimi näin

Soita kotihoitoon liittyvissä asioissa ikääntyvien asiakasohjaukseen ja neuvontaa. Mikäli työntekijä ei pysty vastaamaan sillä hetkellä puhelimeen, soitetaan asiakkaalle takaisin. Voit ottaa yhteyttä myös sähköisellä yhteydenottopyyntölomakkeella tai sähköpostilla (asiakasohjaus@laukaa.fi).

Lisätietoja kotihoidosta löydät verkkosivulta. Kotihoidon laskutuksesta saat lisätietoja toimistosihteeriltä. Voit asioida myös vanhus- ja vammaispalvelujen toimistossa.

Kenelle ja millä ehdoin

Kotihoidon palveluja saavat kuntalaiset silloin, kun he elämäntilanteensa ja terveydentilansa vuoksi tarvitsevat ohjausta, tukea, hoivaa tai hoitoa omaan kotiin.

Palvelu on maksullinen.

Jatkuvasta ja säännöllisestä kotihoidosta laskutetaan kuukausimaksu. Maksu määräytyy perheen bruttotulojen ja suunnitellun tuntimäärän mukaan.

Palvelussa on käytössä palveluseteli.

Tausta ja lainsäädäntö

Kotihoitoon kuuluvat kotipalvelu ja kotisairaanhoito. Kotipalvelua ovat hoiva ja huolenpito, asukkaan tukeminen arjesta suoriutumisessa ja hänen toimintakykynsä ylläpitäminen. Kotisairaanhoito on terveys- ja sairaanhoitopalvelua, jota annetaan tilapäisesti potilaan kotona hänen sairautensa hoitamiseksi.

Kotihoidon asiakasmaksuihin vaikuttavat tarvittavan hoidon määrä, hoidettavan tulot ja esimerkiksi hänen mahdollinen sotainvaliditeettinsa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaukaan kunta
Palvelusta vastaaLaukaan kunta
Alue Laukaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 3.12.2021