suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Kotihoito

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Kotihoito tarjoaa henkilökohtaisia hoito- ja hoivapalveluja, jotka tukevat laukaalaisten asumista kotona. Kotihoidon tarkoituksena on tukea ja auttaa asiakasta selviytymään päivittäisistä toiminnoista yhdessä läheisten ja eri yhteistyötahojen kanssa. Kotona asumisen tueksi on myös erilaisia tukipalveluja.

Kotihoitoa voi saada ikäihminen tai pitkäaikaissairas, joka ei selviydy kotona ilman kotiho ...

Toimi näin

Soita kotihoitoon liittyvissä asioissa ikääntyvien asiakasohjaukseen ja neuvontaa. Mikäli työntekijä ei pysty vastaamaan sillä hetkellä puhelimeen, soitetaan asiakkaalle takaisin. Voit ottaa yhteyttä myös sähköisellä yhteydenottopyyntölomakkeella tai sähköpostilla (asiakasohjaus@laukaa.fi).

Lisätietoja kotihoidosta löydät verkkosivulta. Kotihoidon laskutuksesta saat lisätietoja toimistosihteeriltä. Voit asioida myös vanhus- ja vammaispalvelujen toimistossa.

Kenelle ja millä ehdoin

Kotihoidon palveluja saavat kuntalaiset silloin, kun he elämäntilanteensa ja terveydentilansa vuoksi tarvitsevat ohjausta, tukea, hoivaa tai hoitoa omaan kotiin.

Tausta ja lainsäädäntö

Kotihoitoon kuuluvat kotiin annettavat palvelut ja kotisairaanhoito. Kotiin annettaviin palveluihin kuuluvat hoiva ja huolenpito, asiakkaan tukeminen arjessa suoriutumisessa ja hänen toimintakykynsä ylläpitäminen. Kotisairaanhoito on terveys- ja sairaanhoitopalvelua, jota asiakas saa tilapäisesti kotonaan sairautensa hoitamiseksi. Kotihoitoa voi tarvittaessa saada kaikkina vuorokaudenaikoina.

Kotihoidon asiakasmaksuihin vaikuttavat esimerkiksi tarvittavan hoidon määrä sekä asiakkaan tulot ja mahdollinen sotainvaliditeetti.

Palvelun toteuttaa

Laukaan kunta

Palvelusta vastaa

Laukaan kunta
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 21.10.2022