suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lapuan kaupunki

Kotihoito

  • Palvelu
  • Lapua
  • Julkinen palvelu

Kotihoito tukee ja auttaa, kun ikäihminen tarvitsee sairauden tai alentuneen toimintakyvyn vuoksi apua kotiin selviytyäkseen arkipäivän askareista ja henkilökohtaisista toiminnoista. Kotihoidon tarkoituksena on mahdollistaa asiakkaan kotona asuminen sairaudesta huolimatta huolehtimalla tarvittavista terveyden- ja sairaanhoidon palveluista.

Kotihoidon tehtävänä on tukea ja auttaa asiakkaita selviytymään omissa kodeissaan järjestämällä palveluja yhteistyössä eri tahojen kanssa sekä kannustaa omatoimisuu­teen ja opastaa muiden toimijoiden tuottamien harrastusten, erilaisten ryhmien ja pal­velujen käyttöön. Kotihoito voi olla tilapäistä tai jatkuvaa.

Avun tarvetta määriteltäessä kuullaan asiakasta ja hänen läheisiään. Asiakkaalle myönnettävät kotihoidon palvelut kirjataan asiakkaan yksilölliseen hoito- ja palvelusuunnitelmaan, jonka mukaan määräytyy palvelusta perittävä kuukausimaksu.

Ikääntyville suunnattuja kotihoidon palveluja tarjoaa Lapuan kaupungin kotihoidon lisäksi alan yksityiset yritykset

Kenelle ja millä ehdoin

Kriteerit löytyvät verkkosivuiltamme.

Palvelu on maksullinen.

Säännöllisen kotihoidon maksu määritellään maksutaulukon mukaisesti.

Tausta ja lainsäädäntö

Kotihoitoon kuuluvat kotipalvelu ja kotisairaanhoito. Kotipalvelua ovat hoiva ja huolenpito, asukkaan tukeminen arjesta suoriutumisessa ja hänen toimintakykynsä ylläpitäminen. Kotisairaanhoito on terveys- ja sairaanhoitopalvelua, jota annetaan tilapäisesti potilaan kotona hänen sairautensa hoitamiseksi.

Kotihoidon asiakasmaksuihin vaikuttavat tarvittavan hoidon määrä, hoidettavan tulot ja esimerkiksi hänen mahdollinen sotainvaliditeettinsa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLapuan kaupunki
Palvelusta vastaaLapuan kaupunki
Alue Lapua
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lapuan kaupunki
Päivitetty: 11.5.2022