suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laihian kunta

Kotihoito

  • Palvelu
  • Laihia
  • Julkinen palvelu

Kotihoito on kotipalvelun ja kotisairaanhoidon yhteistyötä, joka tukee ikääntyneiden, vammaisten ja lapsiperheiden kotona asumista. Työ on enenevässä määrin hoito- ja hoivatyötä. Kotihoitoon kuuluvaa kotipalvelua ovat hoiva ja huolenpito, asukkaan arjesta suoriutumisessa ja hänen toimintakykynsä ylläpitäminen. Kotisairaanhoito on terveys- ja sairaanhoitopalvelua, jota annetaan tilapäisesti potilaan kotona hänen sairautensa hoitamiseksi. Kotisairaanhoidossa tarvittavat lääkkeet ja hoitotarvikkeet sisältyvät hoitoon.

Lisätietoja kotihoidosta saat kunnan kotipalveluohjaajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Kotona annettavasta säännöllisestä palvelusta peritään käyntiaikojen ja asiakkaiden maksukyvyn mukaan kuukausimaksuna tulojen perusteella määräytyvä prosenttiosuus. Tilapäisestä kotipalvelusta peritään maksu käyntiajan perusteella.

Tukipalveluista peritään maksut erikseen. Lisätietoja saat kunnan kotisivuilta ja kotipalveluohjaajalta.

Tausta ja lainsäädäntö

Kotihoitoon kuuluvat kotipalvelu ja kotisairaanhoito. Kotipalvelua ovat hoiva ja huolenpito, asukkaan tukeminen arjesta suoriutumisessa ja hänen toimintakykynsä ylläpitäminen. Kotisairaanhoito on terveys- ja sairaanhoitopalvelua, jota annetaan tilapäisesti potilaan kotona hänen sairautensa hoitamiseksi.

Kotihoidon asiakasmaksuihin vaikuttavat tarvittavan hoidon määrä, hoidettavan tulot ja esimerkiksi hänen mahdollinen sotainvaliditeettinsa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaihian kunta
Palvelusta vastaaLaihian kunta
Alue Laihia
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Laihian kunta
Päivitetty: 4.7.2019