suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Kotihoito

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Heinolan kaupungin kotihoidon hoitotiimit tuottavat sinulle kotihoidon ja kotisairaanhoidon palveluja Heinolan alueella. Lisäksi kotihoidon tiimit toteuttavat yhteistyössä tehostetun kotikuntoutuksen kanssa kotihoidon kuntouttavia arviointijaksoja (tilapäinen kotihoito) sinun tullessasi kotihoidon asiakkaaksi. Kuntouttavalle arviointijaksolle ohjaudutaan Ikäihmisten asiakasohjaus Terveystuvan kaut ...

Toimi näin

Kotihoidon, kotisairaanhoidon ja kotihoidon tukipalveluiden piiriin ohjaudutaan Asiakaspalveluiden kautta. Ikäihmisten asiakasohjaus Terveystuvan asiakasohjaajat selvittävät yhdessä asiakkaan ja hänen omaistensa kanssa palvelutarpeen, laativat palvelusuunnitelman ja järjestävät tarvittavat palvelut.

Mikäli haluat keskustella ikääntyvän kotona asumista tukevista palveluista, ota yhteys Ikääntyneiden palveluneuvontaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Kotihoidon ja kotihoidon tukipalveluiden saaminen edellyttää myöntämisperusteiden täyttymistä.

Tausta ja lainsäädäntö

Kotihoitoon kuuluvat kotiin annettavat palvelut ja kotisairaanhoito. Kotiin annettaviin palveluihin kuuluvat hoiva ja huolenpito, asiakkaan tukeminen arjessa suoriutumisessa ja hänen toimintakykynsä ylläpitäminen. Kotisairaanhoito on terveys- ja sairaanhoitopalvelua, jota asiakas saa tilapäisesti kotonaan sairautensa hoitamiseksi. Kotihoitoa voi tarvittaessa saada kaikkina vuorokaudenaikoina.

Kotihoidon asiakasmaksuihin vaikuttavat esimerkiksi tarvittavan hoidon määrä sekä asiakkaan tulot ja mahdollinen sotainvaliditeetti.

Palvelun toteuttaa

Heinolan kaupunki

Palvelusta vastaa

Heinolan kaupunki
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 21.10.2022