suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hämeenlinnan kaupunki

Kotihoito

  • Palvelu
  • Hämeenlinna
  • Julkinen palvelu

Kotihoidon toiminnan tavoitteena on turvata ikäihmisten kotona selviytyminen mahdollisimman pitkään tukemalla asiakkaan omatoimisuutta. Hämeenlinnassa toimii yhdistetty kotihoito, johon sisältyvät kotipalvelun ja kotisairaanhoidon tehtävät. Kotihoitoa on mahdollista saada säännöllisenä palveluna tai tilapäisenä (maks. 3 kk).

Toimi näin

Kotihoidon tarpeen arvioi asuinalueen mukainen palveluohjaaja tarvittaessa yhteistyössä muiden asiantuntijoiden kanssa. Palveluohjaaja laatii asiakkaalle palvelusuunnitelman. Säännöllisen kotihoidon asiakkaalle tehdään kotihoidossa hoitosuunnitelma, joka sisältää asiakkaan asettaman tavoitteen mukaisen liikuntasuunnitelman.

Kenelle ja millä ehdoin

Ikäihmisten kotihoidon ja kotona asumista tukevien palveluiden myöntämisperusteet on hyväksytty lautakuntatasolla. Myöntämisperusteet on luettavissa kaupungin nettisivuilla.

Palvelu on maksullinen.

Kotihoito on asiakkaalle maksullista, ja maksu perustuu asiakkaan maksukykyyn ja varallisuuteen.

Tausta ja lainsäädäntö

Kotihoitoon kuuluvat kotipalvelu ja kotisairaanhoito. Kotipalvelua ovat hoiva ja huolenpito, asukkaan tukeminen arjesta suoriutumisessa ja hänen toimintakykynsä ylläpitäminen. Kotisairaanhoito on terveys- ja sairaanhoitopalvelua, jota annetaan tilapäisesti potilaan kotona hänen sairautensa hoitamiseksi.

Kotihoidon asiakasmaksuihin vaikuttavat tarvittavan hoidon määrä, hoidettavan tulot ja esimerkiksi hänen mahdollinen sotainvaliditeettinsa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHämeenlinnan kaupunki, Attendo Finland
Palvelusta vastaaHämeenlinnan kaupunki
Alue Hämeenlinna
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hämeenlinnan kaupunki
Päivitetty: 2.3.2020