suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Askolan kunta

Kotihoito

  • Palvelu
  • Askola
  • Julkinen palvelu

Kotihoidon tarkoituksena on edistää Askolalaisten mahdollisuutta asua kotona mahdollisimman pitkään. Kotihoidon palveluita voi saada ne henkilöt, joiden toimintakyky on alentunut, sairauden, vamman tai ikääntymisen johdosta.

Kotihoito kattaa kotipalvelun, kotisairaanhoidon sekä muut tukipalvelut, jotka auttavat ja mahdollistavat kotona asumisen.

Palveluiden tarve arvioidaan asiakaskohtaisesti Kotihoitoa myönnetään niille henkilöille joilla siihen on tarve. Arviointi suoritetaan ilmaisella palvelutarpeen arviointi kotikäynnillä, käynnin tekee pääsääntöisesti kotihoidon sairaanhoitaja. Tällä sivulla on erikseen linkki kotihoidon Askolan kotihoidon myöntämisperusteisiin ja toimintaohjeeseen, ohjeessa on selostettu mitä kotihoitoon kuuluu ja kenelle sitä myönnetään. Kotihoitoon kuuluu esimerkiksi lääkehoidosta huolehtiminen jos henkilö ei siihen enää itse kykene, ravitsemuksesta huolehtiminen tarpeen mukaan, hygienian hoidossa avustaminen. Siivoaminen tai kaupassa käynti asiakkaan kanssa ei kuulu kotihoitoon. Jokaiselle asiakkaalle tehdään hoito- ja palvelusuunnitelma jossa yhdessä suunnitellaan palvelun sisältö huomioiden asiakkaan avun tarpeet sekä asiakkaan ja läheisten voimavarat.

Jos koet että sinä tai läheisesi tarvitsee kotihoitoa ole yhteydessä kotihoidon palvelupäällikköön joko puhelimitse tai sähköpostilla, lisääthän sähköpostiin puhelinnumeron johon voimme olla yhteydessä. Ei kiireellisissä tapauksissa yhteydenoton jälkeen sovimme arviointi käynnin jonka jälkeen mahdollisesti käynnistetään kotihoidon palvelut. Kiireellisissä tilanteissa, esimerkiksi sairaalasta kotiutuessa, kotihoidonkäynnit voidaan aloittaa ilman varsinaista palvelutarpeen arviointikäyntiä ja arviointi tehdään myöhemmin.

YHTEYSTIEDOT

Mäntyrinteentie 4 a, 07500 Askola

Kotihoidon palvelupäällikkö Linda Andergård puh. 0400 789 318 Kotisairaanhoitaja Päivi Karhu-Arola (kotiutushoitaja), puh. 0400 789 314

Kotisairaanhoitaja Annina Suvanto (länsitiimi), puh. 0400 789 312

Kotisairaanhoitaja Arja Tikkanen (itätiimi), puh. 040 7109 228 Fysioterapeutti Minna Rajanen, puh. 040 7109 245

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Kotihoitoon kuuluvat kotipalvelu ja kotisairaanhoito. Kotipalvelua ovat hoiva ja huolenpito, asukkaan tukeminen arjesta suoriutumisessa ja hänen toimintakykynsä ylläpitäminen. Kotisairaanhoito on terveys- ja sairaanhoitopalvelua, jota annetaan tilapäisesti potilaan kotona hänen sairautensa hoitamiseksi.

Kotihoidon asiakasmaksuihin vaikuttavat tarvittavan hoidon määrä, hoidettavan tulot ja esimerkiksi hänen mahdollinen sotainvaliditeettinsa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaAskolan kunta
Palvelusta vastaaAskolan kunta
Alue Askola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Askolan kunta
Päivitetty: 22.10.2021