suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vaasan kaupunki

Kotihoidon tukipalvelut

  • Palvelu
  • Vaasa
  • Julkinen palvelu

Kotihoidon tukipalvelut ovat asukkaan päivittäistä selviytymistä tukevia palveluja. Palveluista peritään erillinen tukipalvelumaksu. Tukipalveluiden käyttöönotosta saa lisätietoja oman alueen kotihoidonpalveluohjaajalta.

Apteekkipalvelu

Toteutamme apteekkipalvelun annosjakeluna (ANJA). Sopimusapteekki toimittaa kotihoitoon lääkkeet kerta-annospusseissa kahden viikon välein ja kotihoito vastaa lääkkeiden toimituksesta asiakkaille. Lääkehoitoomme sisältyy ohjausta, neuvontaa ja vastuu vointisi seurannasta. Lääkehoidon vaikuttavuutta arvioimme yhteistyössä hoitavan lääkärin kanssa. Apteekkipalvelumme parantaa lääkehoidon turvallisuutta, edistää lääkehoidon onnistumista ja säästää lääkekuluissa. Palvelu on maksullinen.

Ateriapalvelu

Ateriapalvelussa ruoka voidaan toimittaa kotiin tai asiakas voi käydä ruokailemassa eri toimipisteissä. Kaupungin ateriapalvelu myönnetään tarveharkinnan mukaan. Aterian kotiinkuljetuksesta saa tietoa oman alueen kotihoidonpalveluohjaajalta. Myös yksityiset ateriapalvelun tuottajat toimittavat lounaita kotiin.

Kauppapalvelu

Hoitaja tekee yhdessä asiakkaan kanssa tilauksen kauppaan. Kauppakassi toimitetaan asiakkaalle kotiin. Palvelu toimii arkisin.

Kylvetyspalvelu

Palvelu on tarkoitettu asiakkaille, joilla on kotona puutteelliset peseytymismahdollisuudet tai -tilat. Kylvetyspalveluun kuluu kuljetus. Palvelusta ja kuljetuksesta peritään maksu.

Lumipalvelu

Palvelu on ikäihmisille, etusijalla ovat sotainvalidit. Lumipalvelusta peritään kertamaksu, joka laskutetaan kuukausittain. Myös yksityisiltä yrittäjiltä voi kysyä apua lumitöihin.

Ruohonleikkauspalvelu

Palvelu on vain sotainvalideille. Palvelusta peritään kertamaksu, joka laskutetaan kuukausittain. Myös yksityisiltä yrittäjiltä voi kysyä apua ruoholeikkuuseen.

Turvapuhelin

Turvapuhelin myönnetään tarveharkinnan mukaan. Palvelusta peritään kuukausimaksu bruttotulojen mukaan. Lisätietoja turvapuhelimesta antaa oman alueen kotihoidonpalveluohjaaja tai palveluneuvoja.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVaasan kaupunki
Palvelusta vastaaVaasan kaupunki
Alue Vaasa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vaasan kaupunki
Päivitetty: 22.3.2022