suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sodankylän kunta

Kotihoidon tukipalvelut

  • Palvelu
  • Sodankylä
  • Julkinen palvelu

Kotihoidon tukipalveluita voivat olla muun muassa ateriapalvelu, turvapuhelin, apteekkiasiointipalvelut ja palvelusetelillä hankittavat palvelut kuten mm. siivouspalvelut ja kotihoidonpalvelut. Palvelusetelillä voidaan järjestää myös omaishoitajan lakisääteisten vapaiden ja lyhytaikaisen hoidon tarpeen aikainen palvelu.

Ikäihmiset voivat käydä lounaalla Hannuksenkartanon tai keskuskeittiön ruokalassa. Hannuksenkartanossa lounas tarjoillaan klo 11 - 12. Keskuskeittiöllä lounas tarjoillaan klo 12 - 12.30.

Henkilö, joka ei selviydy päivittäisestä ruokatalouden hoidosta, voi hakea kotiin ateriapalvelua. Kotiin toimitettava ateriapalvelu sisältää lämpimän lounaan ja kylmänä toimitetun päivällisen Ateriapalvelusta laskutetaan aterian hinta ja kuljetusmaksu.

Myös sivukylissä asuvilla on mahdollista saada ateriapalvelua rajoitetusti. Lisätietoja voit kysyä oman alueen kunnallisen kotihoidon työntekijältä tai Ikäihmisten palveluohjauksesta.

Turvapuhelimen hälytyspainikkeen napin painalluksella saa yhteyden turvapalvelun tuottajan hälytyskeskukseen. Avunpyyntö välitetään keskuksesta sopimuksen mukaan omaiselle, naapurille tai kotihoidon työntekijälle. Puhelun voi ohjata hälyttämään ensisijaisesti myös omaiselle. Turvapuhelimeen voi liittää lisäpalveluja, kuten ovihälyttimen.

Tukipalveluseteli koskee siivouspalvelun lisäksi myös ateria-, piha- ja kiinteistönhoitoa sekä kodinhoidollisia palveluja. Palvelusetelillä ei voi ostaa suursiivousta. Palvelusetelille on tulorajat, joiden perusteella seteleitä voi saada joko kaksi tai neljä kappaletta. Asiakkaan omavastuu vaihtelee palvelutuottajan perimän hinnan mukaan. Palvelusetelillä ostetusta siivouksesta maksettua omavastuuta ei voi laitta kotitalousvähennykseen.

Perusturvalautakunta vahvistaa tukipalvelusetelien arvon, määrän ja myöntämisperusteet.

Toimi näin

Palvelusetelin saamiseksi ota yhteyttä ikäihmisten palveluohjaajaan tai oman alueesi kotihoidon työntekijään.

Kenelle ja millä ehdoin

Tukipalveluiden saanti edellyttää toimintakyvyn heikentymistä ja asiakas täyttää kotihoidon palvelujen myöntämisen perusteet. Palvelusetelille on tulorajat, joiden perusteella seteleitä voi saada joko kaksi tai neljä kappaletta.

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelusta vastaaSodankylän kunta
Palvelun toteuttaaSodankylän kunta
Alue Sodankylä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Sodankylän kunta
Päivitetty: 20.5.2019