suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Peruspalvelukuntayhtymä Kallio

Kotihoidon tukipalvelut

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Apuvälinepalvelustamme voit saada lainaan henkilökohtaisia ja yksilöllisesti valittuja apuvälineitä (esim. pyörätuoli) helpottamaan päivittäisiä toimintojasi. Apuvälineiden hankintaan ja käyttöön saat ohjausta. Tarpeettomaksi jääneet apuvälineet palautetaan apuvälinelainaamoon.

Kauppapalvelussa saat kotiisi kuljetetut kauppaostokset viikoittain. Palvelu on tarkoitettu sinulle, jos sinulla ei ole mahdollisuutta käydä kaupassa itsenäisesti tai avustettuna. Kauppapalvelussa sinulla tulee olla tili avattuna kauppaan, josta ostoksia tilataan.

Ateriapalvelu on tarkoitettu asiakkaalle, joka tilapäisen tai pysyvän toimintakykynsä heikentymisen vuoksi tarvitsee apua ruokailussaan. Ateriapalvelu sisältää 4–7 kuljetettua ateriaan viikoittain.

Hoitotarvikkeita voi saada kotona toteutettavan pitkäaikaisen (yli 3 kuukautta) sairauden hoitoon. Hoitotarvikkeita jaetaan hoitavan lääkärin/sairaanhoitajan tekemällä päätöksellä. Maksuttomat inkontinenssituotteiden toimitetaan asiakkaalle kotiin neljä kertaa vuodessa. Ulkopaikkakuntalaiset asiakkaat tarvitsevat maksusitoumuksen omasta kotikunnastaan. Vakuutusten korvaamat tarvikkeet tulee tilata suoraan toimittajalta.

Kylvetys- tai saunapalvelu auttaa, jos tarvitset terveydentilasi takia pesuapua tai asunnossa ei ole peseytymismahdollisuuksia. Palvelu sisältää kodin ulkopuolella järjestettävän kylvetysavun kuljetuksineen.

Lääkkeiden annosjakelupalvelussa asiakas saa annosjakelupusseihin jaetut lääkkeet kahdeksi viikoksi. Palvelu on tarkoitettu henkilölle, jolla on useita suun kautta otettavia lääkkeitä säännöllisessä käytössä ja lääkehoito on riittävän vakiintunutta. Lääkehoidosta ja toteutustavasta sovitaan asiakkaan kanssa ja se kirjataan hoito-, kuntoutumis- ja palvelusuunnitelmaan.

Siivouspalvelu on kotona tapahtuvaa siivousta kerran kuukaudessa. Palvelu on tarkoitettu vähävaraiselle ikäihmiselle, jonka toimintakyky on alentunut sairauden vuoksi. Siivouspalvelu järjestetään palvelusetelillä.

Turvapalvelua voit hakea, jos toimintakykysi on alentunut huomattavasti tai jos sinulla on kaatumistaipumuksia. Turvapuhelin sisältää turvarannekkeen ja muita lisälaitteita, joilla voit hälyttää apua kotiisi.

Kenelle ja millä ehdoin

Kotihoidon tukipalvelut kuuluvat sosiaalihuoltolain mukaisiin ja harkinnan perusteella järjestettäviin palveluihin. Tukipalveluja haetaan hakemuksella. Tukipalveluiden järjestäminen perustuu palvelutarpeen arviointiin, palveluun pääsykriteerien täyttymiseen sekä viranhaltija päätökseen palvelujen myöntämisestä.

Palvelu on maksullinen.

Apuvälineet ja hoitotarvikkeet maksuttomia tukipalveluita. Kotihoidon palvelumaksu sisältää hoito- kuntoutumis- ja palvelusuunnitelmassa sovitun lääkehuollon. Pelkkänä tukipalveluna annettuna annosjakelun palvelu on maksullista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPeruspalvelukuntayhtymä Kallio
Palvelusta vastaaPeruspalvelukuntayhtymä Kallio
Alue Alavieska, Nivala, Sievi, Ylivieska
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Peruspalvelukuntayhtymä Kallio
Päivitetty: 22.7.2021