suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio KEHA-keskus

Korvaus kuntouttavan työtoiminnan järjestämisestä

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Hyvinvointialueille voidaan korvata kuntouttavan työtoiminnan järjestämisestä aiheutuvia kustannuksia. Korvausten edellytyksenä on, että toiminta järjestetään kuntouttavasta työtoiminnasta annetun lain mukaisesti ja aktivointisuunnitelmassa tai monialaisessa työllistymissuunnitelmassa määritellyllä tavalla.

Korvausta maksetaan kuntouttavaan työtoimintaan osallistuvista asiakkaista. Kuntouttavan t ...

Toimi näin

KEHA-keskus maksaa kustannusten korvaukset hakemuksesta. Täytä hakemus aluehallinnon asiointipalvelussa.

Näin haet maksatusta

Hae maksatusta sähköisesti aluehallinnon asiointipalvelussa. Täytä hakemus huolellisesti ja liitä siihen vaaditut liitteet.

Lisätietoa valtuuttamisesta

Aluehallinnon sähköisessä asiointipalvelussa maksatushakemuksen voi jättää valtuutettu henkilö. Valtuutus asiointiin annetaan Suomi.fi-palvelun valtuuksissa. Valtuusrooleja käyttämällä varmistetaan, että korvaushakemuksen valmistelevilla ja lähettävillä henkilöillä on oikeudet edustaa organisaatiota.

Valtuutuksen saaneet henkilöt asioivat asiointipalvelussa organisaationsa puolesta Suomi.fi-tunnistuksen kautta. Kirjautuminen asiointipalveluun tapahtuu henkilökohtaisella pankkitunnisteella, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla valtuuden saamisen jälkeen. Suomi.fi-valtuuksien lisäksi asiointipalvelun käyttö edellyttää yhteisöasiakkaalta Y-tunnusta.

Aluehallinnon sähköiseen asiointiin tarvittava asiointivaltuus on nimeltään Työllisyyden, ympäristön, elinkeinotoiminnan ja liikenteen valtioavustusten hakeminen. Valtuusasia tarkennetaan tunnisteella KUTY.

Valtuuttamisessa noudatetaan Suomi.fi-palvelun voimassa olevia ohjeistuksia. Organisaation puolesta voivat asioida ilman erikseen annettua valtuutta vain henkilöt, joilla on asioiden hoitamiseen olemassa oleva valtuus tai rekisteritietoihin perustuva oikeus.

Valtuuttamisessa noudatetaan Suomi.fi-palvelun voimassa olevia ohjeistuksia.

Kenelle ja millä ehdoin

KEHA keskus maksaa korvauksen kuntouttavasta työtoiminnasta aktivointisuunnitelman tai monialaisen työllistymissuunnitelman perusteella.

Korvaus maksetaan jälkikäteen niiltä päiviltä, joina asiakas on osallistunut kuntouttavaan työtoimintaan. Korvausta maksetaan enintään neljältä päivältä viikossa.

Kustannuksia korvataan jälkikäteen kuukausittain tai hyvinvointialueen hakemuksesta myös pidemmiltä jaksoilta.

Tarkemmat ehdot ja kriteerit korvauksen maksamiselle on annettu hakemuslomakkeella.

Tausta ja lainsäädäntö

Valtioneuvoston asetus valtion korvauksesta kuntouttavan työtoiminnan järjestämiseen 1393/2014

Palvelun toteuttaa

KEHA-keskus

Muut vastuuorganisaatiot

ELY-keskus, TE-toimisto

Palvelusta vastaa

KEHA-keskus
Tekstistä vastaa: KEHA-keskus
Päivitetty: 1.1.2023