suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Korvaukset kalavesien omistajille

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

ELY-keskusten kalatalousviranomaiset myöntävät kerran vuodessa korvauksia vesialueiden omistajille kalavesien maksullisten yleiskalastusoikeuksien hyödyntämiseen sekä kalastusopastoimintaan perustuvasta käytöstä. Korvaukset maksetaan kalastajien maksamista kalastonhoitomaksuista kertyneistä varoista.

Korvausvarojen jako perustuu vesialueeseen kohdistuvaan viehekalastuksesta aiheutuvaan rasitukseen. ELY-keskukset myöntävät korvausvarat hakemuksetta alueensa kalatalousalueille, jotka jakavat varat edelleen oman alueensa kalavesien omistajille ilman eri hakemusta. Korvaukset eivät ole avustuksia eikä vesialueiden omistajien tarvitse tehdä niiden käytöstä selvitystä ELY-keskukselle.

Korvausvarat jaetaan yleensä keväisin.

Toimi näin

ELY-keskus maksaa korvaukset kalatalousalueille ilman hakemusta kerran vuodessa. Kalatalousalueet jakavat varat vesialueiden omistajille edelleen ilman eri hakemusta.

ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus (KEHA-keskus) maksaa korvaukset vesialueiden omistajille kalatalousalueiden tilille ilman eri hakemusta.

Kenelle ja millä ehdoin

Korvaukset vesialueiden omistajille maksetaan ilman eri hakemusta kalastuslain perusteella ja maa- ja metsätalousministeriön myöntämän määrärahan puitteissa.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus, Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Muut vastuuorganisaatiotPohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus
Palvelusta vastaaElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 10.3.2021