suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Korva-, nenä- ja kurkkutautien palvelut

  • Palvelu
  • 13 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on korva- ja kurkkusairauksia, vaativia nenä- ja sivuonteloiden sairauksia, allergioita ja työperäistä nuhaa, puhe- ja ääniongelmia sekä pään ja kaulan alueen syöpiä.

Valtaosa potilaiden vaivoista voidaan hoitaa poliklinikallamme, joka toimii ajanvarauksella. Tavallisimmat syyt päivystyskäynteihin ovat nielupaiseet, nenäverenvuodot ja huimausoireet.

Yleisimpiä leikkaushoitoa vaativia sairauksia ovat nielu- ja kitarisan sekä nenän sivuonteloiden tulehdussairaudet, pään ja kaulan alueen ihomuutokset sekä kirurgisesti hoidettavat korvasairaudet. Suurin osa leikkauksista tehdään päiväkirurgisesti, jolloin potilas tulee sairaalaan leikkauspäivänä ja kotiutuu saman päivän kuluessa.

Lasten ja aikuisten kuulo- ja huimaustutkimukset ja kuulonkuntoutus tehdään kuulokeskuksessa. Kuulokeskus palvelee kuulokojesovituksissa sekä korvakappaleisiin ja apuvälineisiin liittyvissä asioissa. Järjestämme kuulolaitetta käyttäville aikuisille ja lapsille ja heidän perheilleen sopeutumisvalmennuskursseja.

Toimi näin

Äkillisissä sairaustilanteissa ole yhteydessä yhteispäivystykseen. Muissa terveyteen liittyvissä tilanteissa ota ensisijaisesti yhteyttä omalle terveysasemallesi, jossa sinut voidaan ohjata perustutkimuksiin ja tarvittaessa laatia lähete erikoissairaanhoitoon.

Hoidossamme olevat potilaat voivat olla tarvittaessa suoraan yhteydessä poliklinikkaamme, esimerkiksi leikkauksen jälkeisen verenvuodon vuoksi.

Kuulokeskus: myös kuulolaitetta käyttävän potilaan tulee varata aika audionomin eli kuulontutkijan tai korvakappalemekaanikon vastaanotoille. Kuulontutkijalle voit varata soitto- tai vastaanottoajan sähköisesti verkkoajanvarauspalvelussa.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen. Jos sinulla on kuulokoje, voit olla yhteydessä suoraan kuulokeskukseen.

Palvelu on maksullinen.

Kuulonkuntoutus on maksutonta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelusta vastaaSiun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi
Palvelun kieletsuomi, englanti, ruotsi, venäjä
Tekstistä vastaa: Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Päivitetty: 21.8.2020