suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Korva-, nenä-, ja kurkkutautien palvelut

  • Palvelu
  • 29 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Korva-, nenä ja kurkkutautien sairaanhoidon lisäksi OYS:aan on keskitetty lasten kuulontutkimukset ja kuulovammaisten lasten kuntoutus. Apua saavat myös lapset, joilla on puheen- ja kielenkehityksen erityisvaikeuksia sekä kaikenikäiset asiakkaat, joilla on vaikeuksia tai häiriöitä kommunikoinnissa.

 

Korva-, nenä- ja kurkkutautien alalla toimii OYS:ssä avohoidon poliklinikka ja päiväkirurginen yksikkö sekä foniatrian poliklinikka ja päiväosasto, kuulokeskus ja leikkausosasto.

 

Pienten lasten kuulontutkimukset ja kuulovammaisten lasten kuntoutus on Pohjois-Suomessa keskitetty OYS:n foniatrian yksikköön. Foniatrian päiväyksikössä tehdään vaativaa lasten kuntoutustutkimusta puheen- ja kielenkehityksen erityisvaikeuksiin liittyen.

 

Pään ja kaulan erikoisalojen vaativan hoidon potilaita palvelee ainoana Pohjois-Suomessa vuodeosasto 21.

 

Korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikka on sekä OYS:ssa että Oulaskankaan sairaalassa. Yliopistollisessa sairaalassa hoidetaan vaativaa nenä- ja sivuontelosairautta, allergista ja työperäistä nuhaa, korvasairauksia sekä pään ja kaulan alueen syöpää sairastavia.

 

Kuulokeskuksessa järjestetään kuulovammaisten kuntoutusta ja tehdään kuulon, tasapainoelimen ja keskushermoston tautien diagnostiikkaan liittyviä tutkimuksia.Kuntoutusohjauksella tuetaan kuulovammaisen päivittäistä toimintaa kotona, työpaikalla ja opiskelussa. Kuulokeskuksessa sovitetaan kuulokojeita ja muita kuulovammaisten apuvälineitä. Kuulokeskuksessa toimivassa kommunikaatiokeskuksessa vaikeasti puhevammaisia asiakkaita autetaan löytämään yksilöllisiä ratkaisuja kommunikoinnin tueksi. Toimintaan sisältyvät erityisesti tietokoneavusteiset puhetta tukevat ja korvaavat kommunikoinnin apuvälineet.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Palvelusta vastaaPohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Alue Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kalajoki, Kärsämäki, Kempele, Kuusamo, Liminka, Lumijoki, Merijärvi, Muhos, Nivala, Oulainen, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjärvi, Pyhäjoki, Pyhäntä, Raahe, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala, Ylivieska
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Päivitetty: 12.10.2020