suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä

Korva-, nenä- ja kurkkutautien palvelut

  • Palvelu
  • 15 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan oman erikoisalansa osalta Lapin sairaanhoitopiirin alueen väestöä.

Poliklinikalle tullaan lähetteellä. Terveyskeskusten tai yksityislääkäreiden kirjoittaman lähetteen perusteella arvioidaan ensikäynnille tulevan potilaan vastaanottoaika ja tarpeelliset tutkimukset. Päiväkirurgisia leikkauksia ovat kitarisaleikkaukset, korvien putkitukset, nenän väliseinäleikkaukset ja poskionteloiden tähystysleikkaukset. Päivystyspotilaita ovat esim. huimaus-, äkillinen kuulonalenema, trauma-, nenänverenvuoto-, sinuutti- ja leikkausten jälkivuotopotilaat. Vuodeosastohoitoa tarvitsevat aikuispotilaat hoidetaan kirurgian osastolla 4 ja lapsipotilaat lastenosastolla.

Korvapoliklinikan yhteydessä toimii myös kuuloasema, joka palvelee koko Lapin läänin asukkaita. Kuuloasemalle tullaan lääkärin lähetteellä ja tutkimusten jälkeen määritellään kuulonhuoltotarve.

Toimi näin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen, jonka saat terveyskeskuksesta, yksityiseltä terveysasemalta tai työterveyslääkäriltäsi.

Palvelu on maksullinen. Palvelusta riippuen peritään poliklinikkamaksu, päiväkirurgiamaksu tai hoitopäivämaksu.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Palvelusta vastaaLapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Alue Enontekiö, Inari, Kemijärvi, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Sodankylä, Utsjoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Päivitetty: 30.8.2021