suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP

Korva-, nenä- ja kurkkutautien hoito

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tampereen yliopistollisessa sairaalassa (Tays) tutkitaan ja hoidetaan korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoisalalla potilaita, joilla on oireita, tauteja tai vammoja korvien, nenän, nenän sivuonteloiden, suun, nielun, kurkunpään tai kaulan alueella. Suuri osa näistä potilaista hoidetaan polikliinisesti tai lyhytkestoisella sairaalahoidolla.

Korva-, nenä- ja kurkkutautien potilaita hoidetaan Taysin neljässä sairaalassa. Tays Keskussairaalassa tehdään vaativimmat kirurgiset toimenpiteet, esimerkiksi pään ja kaulan alueen kasvainkirurgia ja sisäkorvaistuteleikkaukset. Myös erikoisalan päivystys toimii Keskussairaalassa. Päiväkirurginen leikkaustoiminta on keskitetty Tays Valkeakoskelle. Polikliinisiä erikoisalapalveluja tarjotaan Tays Hatanpäällä ja Tays Sastamalassa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP
Palvelusta vastaaPirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP
Alue Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Jämsä, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Pälkäne, Parkano, Pirkkala, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP
Päivitetty: 29.1.2021