suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri

Korva-, nenä-, ja kurkkutautien erikoisalapalvelut

  • Palvelu
  • 24 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoisalalla tutkitaan, hoidetaan ja kuntoutetaan potilaita, joilla on korviin, nenään, sivuonteloihin, suuhun, nieluun, kurkunpäähän tai kaulaan kohdistuvia oireita, tauteja tai vammoja.

Yleisimmin poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan potilaita, joilla on toistuvia poskiontelotulehduksia, toistuvia korvatulehduksia tai kurkkuun ja nieluun liittyviä oireita. Kuulemiseen liittyviä ongelmia tutkitaan ja kuntoutetaan kuulokeskuksessa.

Valtaosa leikkaustoimenpiteistä tehdään päiväkirurgisesti. Tavallisimpia leikkaustoimenpiteitä ovat nielu- ja kitarisaleikkaukset, tärykalvon ilmastointiputkien asetukset, sekä nenän sivuonteloihin kohdistuvat leikkaukset.

Osa päivystys- ja leikkauspotilaista tarvitsee sairaalahoitoa. Tyypillisiä sairaalahoitoa tarvitsevia päivystyspotilaita ovat hankalat nenäverenvuodot ja nieluntulehdukset.

Korva-, nenä- ja kurkkutautien palveluja tarjotaan HUS:n Korva-, nenä- ja kurkkutautien klinikassa Kirurgisessa sairaalassa sekä Uudessa Lastensairaalassa. Uudellamaalla palveluja on myös Raaseporin, Hyvinkään, Lohjan ja Porvoon sairaaloissa.

Vaativimmat potilasryhmät koko HUS-piirin alueelta hoidetaan Kirurgisessa sairaalassa, jonka monialaisissa hoitotiimeissä työskentelee lääkäri- ja hoitohenkilökunnan lisäksi kuulontutkijoita, puheterapeutteja, psykologeja, sosiaalityöntekijöitä, fysioterapeutteja ja kuntoutusohjaajia.

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.

 

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHelsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri
Palvelusta vastaaHelsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri
Alue Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa, Vihti
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri
Päivitetty: 22.7.2021