suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri

Korva-, nenä-, ja kurkkutautien erikoisalapalvelut

  • Palvelu
  • 24 kuntaa
  • Julkinen palvelu
Alue Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa, Vihti
Palvelun kieli suomi

Korva-, nenä- ja kurkkutaudeissa tutkitaan ja hoidetaan potilaita, joilla on korviin, nenään, sivuonteloihin, suuhun, nieluun, kurkunpäähän tai kaulaan kohdistuvia oireita, tauteja tai vammoja.

Yleisimmin sairaalahoitoa tarvitaan korvasylkirauhasen hyvänlaatuisten kasvainten, hankalien välikorvatulehdusten ja hankalien nenäverenvuotojen hoidossa. Näiden lisäksi nielun ja kurkun tulehdukset vaativat joskus lyhyttä sairaalahoitoa.

Polikliinisesti hoidetaan mm. sisäkorvasta johtuvaa pitkäaikaista alentunutta kuuloa, poskiontelotulehdusta, kroonista nuhaa ja välikorvan helmiäistulehdusta.

Tavallisimpia leikkaustoimenpiteitä ovat nielu- ja kitarisaleikkaukset sekä tärykalvon ilmastointiputkien asetukset. Polikliinisesti hoidetaan mm. sisäkorvasta johtuvaa pitkäaikaista alentunutta kuuloa, poskiontelotulehdusta, kroonista nuhaa ja välikorvan helmiäistulehdusta.

Tavallisimpia leikkaustoimenpiteitä ovat nielu- ja kitarisaleikkaukset sekä tärykalvon ilmastointiputkien asetukset. Korva-, nenä- ja kurkkutautien palveluja tarjotaan Hyksin Korva-, nenä- ja kurkkutautien klinikassa Kirurgisessa sairaalassa, Lastenklinikalla sekä Huuli-suulakihalkiokeskuksessa Töölön sairaalassa. Uudellamaalla palveluja on myös Raaseporin, Hyvinkään, Lohjan ja Porvoon sairaaloissa.

Vaativimmat potilasryhmät koko HUS-piirin alueelta hoidetaan Kirurgisessa sairaalassa, jonka monialaisissa hoitotiimeissä työskentelee lääkäri- ja hoitohenkilökunnan lisäksi kuulontutkijoita, puheterapeutteja, psykologeja, sosiaalityöntekijöitä, fysioterapeutteja ja kuntoutusohjaajia.

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.


Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.


Palvelun toteuttaa: 
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri