suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Helsingin kaupunki

Korva-akupunktio

  • Palvelu
  • Helsinki
  • Julkinen palvelu

Päihdepoliklinikat tarjoavat viiden pisteen korva-akupunktiohoitoa osana suunnitelmallista kokonaishoitoa.

Päihdehoidossa käytetään viiden korva-akupunktiopisteen menetelmää, jota voidaan käyttää kaikissa toipumisen vaiheissa niin akuuttien vieroitusoireiden hoidossa kuin pidempiaikaisessa kuntoutuksessakin. Akupunktiolla voidaan tukea myös raittiina pysymistä, koska sillä voidaan helpottaa päihteiden mielitekoja ja vähentää stressiä. Akupunktiosta on eniten hyötyä silloin, kun se yhdistetään muuhun hoitoon.

Akupunktioneulat laitetaan tiettyihin korvalehden pisteisiin. Korva-akupunktiossa käytettävät neulat ovat pieniä ja ne laitetaan ihoon pinnallisesti. Oikealla tekniikalla kipua ei esiinny lainkaan tai se on hyvin vähäistä. Käytettyjen akupunktiopisteiden kautta voidaan lievittää tai poistaa kipuja sekä rauhoittaa ja rentouttaa kehoa ja mieltä. Kyseisillä akupunktiopisteillä voidaan myös helpottaa uniongelmia ja vähentää stressiä.

Hoito toteutetaan useimmiten hiljaisessa, avoimessa ryhmässä. Neuloja pidetään yleensä noin 40-45 minuuttia. Hoito on alussa tiheämpää ja olon kohennettua voi käyntejä vähitellen vähentää.

Palvelua on tarjolla Etelän ja Pohjoisen päihdepoliklinikoilla ja Villa Sturessa.

Kenelle ja millä ehdoin

Korva-akupunktioryhmät on tarkoitettu asiakkaille, joilla on voimassa oleva hoitokontakti jollakin alueellisella päihdepoliklinikalla ja korva-akupunktio on sisällytetty asiakkaan hoitosuunnitelmaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHelsingin kaupunki
Palvelusta vastaaHelsingin kaupunki
Alue Helsinki
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti, venäjä
Tekstistä vastaa: Helsingin kaupunki
Päivitetty: 27.10.2021