suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Koronaneuvonta oululaisille

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Koronaneuvonnasta saat ohjeita, kun epäilet, että olet sairastunut koronavirustautiin.

Koronaviruksen aiheuttaman hengitystieinfektion oireita ovat muun muassa kuume, yskä ja hengenahdistus. Samanlaisia oireita aiheuttavat myös tavanomaiset flunssavirukset ja influenssavirus.

Toimi näin

  • Jos oireesi ovat lieviä jää kotiin. Lievissä tapauksissa koronavirustestejä ei tehdä. Valtaosa koronavirukseen sairastuneista toipuu viikon kotilevolla, tarvitsematta lääkärin hoitoa.

  • Jos et selviä kotihoidolla, soita arkisin oululaisille tarkoitettuun koronavirusneuvontaan ja iltaisin sekä viikonloppuisin Oulun seudun yhteispäivystykseen. Hätätapauksissa soita 112.

  • Jos kuulut riskiryhmään ja sinulle nousee äkillinen kuume (38 astetta tai yli) ja tautiisi liittyy kurkkukipua ja/tai yskää, soita pikaisesti arkisin oululaisille tarkoitettuun koronavirusneuvontaan ja iltaisin sekä viikonloppuisin Oulun seudun yhteispäivystykseen. Hätätapauksissa soita 112.

Jos perheenjäsenesi sairastuu hengitystieinfektioon, voivat muut perheenjäsenet mennä töihin tai päiväkotiin, jos se on välttämätöntä. Sairaana ei töihin tai päiväkotiin luonnollisesti pidä mennä.

Jos olet yli 70-vuotias, suositus on, että pysyt karanteenia vastaavissa olosuhteissa eli et ole kontakteissa muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksiesi mukaan. Tarkoitus on, että pysyt pääosin kotona. Ulkoillessasi vältä kontakteja muihin ihmisiin. Vältä kaupassakäyntiä. Selvitä ensisijaisesti, onko mahdollista, että joku muu hoitaa kauppa-asiat puolestasi. Kaupoilla on myös kotiintuontipalvelua. Jos tarvitset neuvontaa, ota yhteyttä ikäihmisten Aino-neuvontaan.

Katso lisätietoja linkistä "Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta".

Kenelle ja millä ehdoin

Sinulla tai läheiselläsi on oireita, joita epäilet koronaviruksen aiheuttamaksi ettekä selviä kotihoidolla.

Terveydenhoidon ammattilaisen arviota vaatii ylähengitystieinfektion oireet, joita ovat heikentynyt yleistila, selkeästi pitkittynyt kuumeilu ja hengenahdistus.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 19.3.2020