suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Korkotukilainat

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Laukaan kunta antaa lausunnon korkotukilainahakemuksesta kohteen tarkoituksenmukaisuuden perusteella. Lausunto lähetetään Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselle (ARA) sekä tiedoksi hakijalle.

Toimi näin

Korkotukilainahakemus jätetään hankkeen sijaintikuntaan, ja lainaan tarvitaan kunnan puolto. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) hyväksyy lainan korkotukilainaksi.

Voi jättää korkotukilainahakemuksen Laukaan kunnalle ilman erillistä hakuaikaa. Lisätietoja saat teknisten palvelujen hallinto-ja talouspäälliköltä, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn verkkosivuilta sekä Valtiokonttorin verkkosivuilta (www.valtiokonttori.fi).

Tausta ja lainsäädäntö

Korkotukilainoja voidaan hakea vuokra-asuntojen rakentamiseen, hankkimiseen ja perusparantamiseen sekä vuokratalojen hankintaan. Niitä voidaan hakea myös asumisoikeusasuntojen rakentamiseen, hankkimiseen ja perusparantamiseen sekä osaomistusasuntojen rakentamiseen.

Korkotukilaina on pankin tai muun rahoituslaitoksen myöntämä laina, jonka korosta valtio voi maksaa tietyssä tilanteessa osan. Vuokra- tai asumisoikeusasuntojen rakentamista varten myönnetyllä korkotukilainalla on valtion täytetakaus.

Laki vuokra-asuntojen korkotukilainalla rahoitetuista osaomistusasunnoista

Laki vuokra-asuntolainojen ja asumisoikeustalolainojen korkotuesta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaukaan kunta
Palvelusta vastaaLaukaan kunta
Alue Laukaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 3.12.2021