suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Korjausneuvonta

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Vantaan kaupunginmuseossa työskentelee kaksi rakennustutkijaa. Heiltä voit kysyä neuvoa kulttuuriympäristön ja rakennusperinnön suojelu-, hoito-, kehittämis- ja korjauskysymyksissä. Rakennustutkijat myös ohjaavat ja valvovat Museoviraston ja Uudenmaan ELY:n vuosittain jakamien kulttuurihistoriallisesti merkittävien rakennusten korjausavustusten käyttöä Vantaalla.

Kaupunginmuseo edistää vantaalaisen kulttuuriympäristön hoitoa sekä seuraa maankäytön suunnittelua ja rakennusvalvontaa vastaten näihin liittyvistä asiantuntija- ja viranomaistehtävistä. Kaupunginmuseo on sopinut Museoviraston kanssa rakennetun kulttuuriympäristön ja -maiseman vaalimisen menettelytavoista erityisellä yhteistyösopimuksella.

Tausta ja lainsäädäntö

Museotoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa väestön ymmärrystä kulttuurista, historiasta ja ympäristöstä. Museot ovat avoimia kaikille.

Museot huolehtivat kulttuuri- ja luonnonperinnön tallentamisesta ja säilyttämisestä tuleville sukupolville. Samoin museot jakavat näyttelyillä ja julkaisuilla tietoa yleisölle sekä harjoittavat tutkimusta ja opetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 23.10.2021